MORH ipak želi dio Muzila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Majka svih projekata je "Brijuni rivijera", on ce riješiti nezaposlenost u Istri. Poznati su to stavovi istarskog župana Ivana Jakovcica, koji vec duže vrijeme za blokadu i nikakve pomake u realizaciji krivi nekoliko pojedinaca, no nikad ne otkriva o kome se konkretno radi. Pitali smo ga tko su ljudi ili institucije koji su najodgovorniji što projekt tapka u mjestu te zatražili da konacno otkrije njihova imena i prezimena.

Iako je projekt vec odavno amenovan od vladajuce HDZ-ove vlasti, a nedavno je i premijerka Kosor od istarskih gradova i opcina zatražila da izrade konkretne smjernice ne bi li se projekt mrdnuo s mrtve tocke, cini se da se medu kocnicarima nalaze upravo predstavnici te iste državne vlasti. Naime, kako je potvrdio Jakovcic, ovih je dana u Grad Pulu stigao dopis kojim Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH) ponovno traži gospodarenje dijelom Muzila, što bi, smatra Jakovcic itekako štetilo realizaciji projekta.

- Nažalost, MORH je ovih dana ponovno povukao neke poteze koji su apsurdni i bezobrazni nakon svih razgovora koje smo prethodno vodili s njima. Naime, ticu se Muzila na kojem bi vojska ponovno htjela zagospodariti gotovo cijelim tim podrucjem, što nas vraca deset godina unazad. Iz dopisa se vidi da žele formalno preuzeti gotovo trecinu Muzila. To je pokazatelj da zaista ima osoba koje namjerno žele srušiti projekt "Brijuni rivijeru", cemu cu se maksimalno suprotstaviti. Muzil treba doci u funkciju gradana Pule i Istre i na tom se podrucju trebaju odvijati najjaci kulturni, turisticki i drugi sadržaji bitni za gradane, veli Jakovcic. (D. BAŠIC-PALKOVIC)

O TOME KAKVE BI TEŠKOCE PROJEKTU "BRIJUNI RIVIJERA" MOGLA DONIJETI OVA ODLUKA MINISTARSTVA CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter