Morettiju 3 godine, poštar osloboden

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog šverca 144.57 grama kokaina poštom iz Argentine Puljanin Alen Moretti (39), danas je na pulskom Županijskom sudu, pred sudskim vijecem kojim je predsjedala sutkinja Dorijana Dolenec Kujundžic, nepravomocno osuden na tri godine zatvora. Prvooptuženi u istom slucaju, poštar Hrvatske pošte Slavoljub Stojanovic (48) zvani Lele, osloboden je optužbe.

Optužnica je dvojac teretila da su se pocetkom svibnja dogovorili o švercu droge putem pošte, odnosno da je Moretti upoznao Stojanovica s namjerom da uveze kokain iz inozemstva radi daljnje prodaje. Stojanovic, koji je radio kao poštar, stoji u optužnici, objasnio mu je kako ce primiti paket a da se ne zna da je Moretti primatelj.

Pošiljka je bila adresirana na izmišljeno ime u samackom hotelu u ulici Valica u Puli, no Stojanovic, kojeg su s godišnjeg pozvali da ga uruci primatelju, taj paket nije uspio uruciti jer ga je uhitila policija. U paketu iz Argentine nalazila se ženska torbica s ušivenim 51 paketicem kokaina visoke cistoce ukupne težine 144.57 grama.

Iako je tijekom istrage negirao povezanost s drogom Moretti se na glavnoj raspravi pokajao, i svu odgovornost preuzeo na sebe tvrdeci da poštar Lele s drogom nema nikakve veze.

Obrazlažuci presudu, na koju je pristupila samo braniteljica prvookrivljenog Stojanovica Marija Budimir, sutkinja Dolenec Kujundžic kazala je da je sudsko vijece zakljucilo da poštar Stojanovic nije znao da ce se u paketu nalaziti kokain.

"Drugooptuženi Moretti priznao je kazneno djelo te je opisao da je Stojanovica pitao kako da uveze paket u Hrvatsku, a da se ne zna da je za njega. Poštaru je to bilo cudno no nije dokazano da je znao što se u paketu nalazi.

Moretti je prenio drogu u Hrvatsku s izravnom namjerom, nije konzument opojnih droga, i nije osudivan. Otegotnim mu je cijenjena vrsta i kolicina opojne droge. Sudsko je vijece odlucilo da mora platiti i sudske troškove, odnosno paušal od dvije tisuce kuna", rekla je sutkinja Dolenec Kujundžic. (S. PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter