Moreplovne fotografije Elija Velana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložbu "Moreplovne fotografije" Elija Velana, uglednog novinara i intelektualca, pasioniranog moreplovca te dopisnika Glasa Istre iz Trsta, ugostit ce Galerija Cvajner sljedeceg petka od 20 sati.

Fotografije koje sacinjavaju izložbu nastale su 2008. i 2009. godine. Naime, Velan je 2008. u Glasu Istre objavio reportažu u deset nastavaka s plovidbe jedrilicom duž istarske obale, sve do Cresa i Lošinja. Godinu kasnije plovio je duž dalmatinske obale, od Rovinja do Dubrovnika, a ove godine priprema moreplovnu avanturu jedrilicom od Rovinja do Istanbula.

Elio Velan diplomirao je na Fakultetu politickih nauka u Zagrebu 1981. godine, a paralelno je, 1980. godine, upisao talijansku književnost na Filozofskom fakultetu u Trstu. Novinarstvom se profesionalno bavi od 1986. godine. Radio je za La Voce del Popolo kao dopisnik iz Rovinja.

Na koparskoj je televiziji bio urednik dnevnika i voditelj više emisija, a radioemisije je vodio i na Radio Kopru te radiopostaji RAI-ja regije Friuli-Venezia Giulia. Od 1996. je stalno zaposlen u Glasu Istre gdje je zapoceo raditi kao dopisnik iz Kopra, da bi 1998. postao stalnim dopisnikom iz Trsta.


Podijeli: Facebook Twiter