Moreno Car izludio napadače Gorice

Ilustracija (S. DRECHSLER/Novi list)
Ilustracija (S. DRECHSLER/Novi list)

Utakmica 12. kola Premijer lige: Poreč – Gorica 24:14 (12:5). SRC "Veli Jože". Gledatelja 200. Suci: Igor Emanović i Zoran Mikić.

POREČ: Petrov, Mataija 1, Medved, Thoss 3 (1), Štifanić, Miličević, Car (18+3), Mofardin 2, Popović 1 (2+0), Žagar, Filipović 9, Ventin, Rađaković 4 (2), Gavranović 2, Pribetić 2.

GORICA: Lončar, Ceković 2, Matić, Laljek, Nedić 3 (1), Božiček 1, Vladušić, Dijanić, Čavar 3, Sladoljev (11+0), Žarković 2, Goršeta, Barišić 3.

Sedmerci: Poreč 3 (3), Gorica 5 (1). Isključenja: Poreč 6, Gorica 6 minuta.

Dugotrajan pljesak na otvorenoj sceni i naklon do poda zaslužili su u subotu rukometaši Poreča koji su, kao što su i najavili, prezentirali svojoj publici u posljednjih 60 minuta jeseni atraktivan rukomet, prejak za protivnika, kojim su u velikom stilu naplatili sve dosadašnje dugove od nedorečene Gorice. Deklasirali su protivnika i ostvarili na koncu visoku pobjedu od čak deset golova razlike, pa odlaze u slavljeničkom raspoloženju na odmor koji će potrajati do 10. veljače iduće godine. Tada će na Trsatu kod Zameta krenuti u konačnu borbu da kroz preostalih šest susreta osiguraju Ligu za prvaka koja im je trenutno vrlo izvjesna.

Slavlje Porečana malo umanjuje činjenica da nisu do kraja uspjeli prebrisati nesretni poraz iz Karlovca od prije osam dana, te će prezimiti na drugom mjestu elitnog rukometnog razreda s jednakim brojem bodova kao i lider Dubrava, koja ima nakon 12 odigranih kola prvu meč loptu u međusobnim ogledima.

Do osmog prvenstvenog pobjedničkog plesa na centralnom krugu igrališta porečke rukometaše predvodio je izuzetno raspoloženi Moreno Car među vratnicama, koji je upisao impresivnu 21 obranu, od čega su bila čak tri "skinuta" sedmerca. (M. PILAT)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter