More s okusom benzina u Uvali Pješcanoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zadnjih dana na plaži u Pješcanoj Uvali cuju se mnogi internacionalni jezici, ima puno Rusa što je jako dobro za naš ukupni turizam. Njima ne smeta naša vrla plaža i more s mirisom oktana.

Kažu da ljudi evolucijom sazrijevaju, tako nam npr. gosti koji su visoko osviješteni, tu mislim na Skandinavce, Nijemce i ostale "pametne", bježe u Premanturu, na jedini preostali komad našeg pomorskog ponosa.

Razmišljam, ciji je to propust da nam je more puno benzina? Pa valjda, reci ce svi neupuceni, Inin! Njihova je benzinska stanica u neposrednoj blizini i zašto da mi o tome brinemo!

Fantasticno bi bilo da je to u potpunosti istinito, ali nije! Imamo mi neko poglavarstvo naše drage opcine koje bi o tome trebalo malo sjesti s celnicima Ine i dogovoriti strategiju (postaviti brane oko benzinske pumpe da gorivo prilikom tankiranja jahti ne prede sigurnosnu crtu).

I nije prošlo puno godina od kada imamo ovaj problem u našoj Pješcanoj Uvali, negdje oko šest. Pa naravno, tko bi se bavio glupostima ovakvog tipa; bitno je gradane "zavesti", dati im pusta obecanja u vidu izgradnje šetnice i ostalih mega projekata, pa onda polako odraditi koji mandat laganini, biti blizu vatre i poslije reci, a nismo uspjeli, trudili smo se, ta znate da je recesija!

I tako je recesija postala štit i opravdanje za sve ono što ne znamo, nismo sposobni, itd., u cijeloj nam našoj Lijepoj i dragoj.


Podijeli: Facebook Twiter