More ne spominju, zanima ih kultura i sport

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolski novinari Alvaro Leiva i Eriko Akata boravili su ovih dana u posjetu Porecu koji ce, medu ostalim, biti tema turisticke reportaže što je pripremaju za španjolski list El Mundo s nakladom od 300 tisuca primjeraka.

Španjolce je ugostila TZ grada Poreca, a zanimali su se za razlicite vidove turisticke ponude - kulturu, glazbu, muzeje, nautiku, gastronomiju, biciklizam, tenis, nogomet, planinarenje, zmajarenje, rafting, ronjenje, surfanje, fitness.

Znakovito je da klasicnu ponudu sunca i mora nisu ni spomenuli. To, ocjenjuju u poreckom TZ-u, vjerojatno pokazuje da u strucnim krugovima raste svijest o Porecu kao destinaciji sa znatno širom lepezom turistickih sadržaja. Leiva i Akata pritom su ocijenili da gradu i okolici nedostaju sadržaji poput velikih zabavnih parkova za djecu, cime bi Porec dodatno osnažio svoj turisticki profil.

U posljednjih pet godina Porec bilježi povecanje broja španjolskih gostiju - do 25. lipnja ove godine ostvarili su 1.240 nocenja, što je cak 46 posto više nego lani, navodi se u priopcenju TZ-a. Španjolski turoperatori su zainteresirani za daljnje povecanje turistickog prometa iz Španjolske u Hrvatsku, no za to im je potrebno više izravnih zrakoplovnih linija, kao i više hotelskih kapaciteta. Culo se i da bi, bez obzira na recesiju, ove godine iz Španjolske moglo stici i do 15 posto više turista nego lani. (K. S. R.)


Podijeli: Facebook Twiter