More najmanje cisto kod Novigrada i Barbarige

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na dva mjerna mjesta, odnosno u jedan posto uzoraka zabilježeno je more zadovoljavajuce kakvoce ili more trece vrste na cetvrtom ovogodišnjem ispitivanju koje je proveo županijski Zavod za javno zdravstvo. Zavod je u razdoblju od 27. lipnja do 6. srpnja proveo ispitivanje kakvoce mora na ukupno 202 uzorka.

Temeljem rezultata ispitivanja mikrobioloških pokazatelja more izvrsne kakvoce zabilježeno je na 200 mjernih mjesta ili u 99 posto uzoraka.

Zadovoljavajuca kakvoca mora zabilježena je u Turistickom naselju Tere ispod hotela Maestral na podrucju Novigrada te na podrucju Grada Vodnjana, odnosno Barbariga-Mandriol.

More trece vrste u oba je uzorka identificirano nakon usporedbe broja nadenih crijevnih enetrokoka u odnosu na kriterije propisane Uredbom o kakvoci mora za kupanje. Ni u jednom uzorku nije zabilježeno more nezadovoljavajuce kakvoce ili more cetvrte vrste.

Rezultati pojedinacnih ispitivanja objavljeni su na web stranici Ministarstva zaštite okoliša i prirode http://www.izor.hr/kakvoca/. Tijekom uzorkovanja temperatura zraka se kretala od 21,5 do 33 stupnja Celzijusa, a temperatura mora od 22,5 do 27 stupnjeva. (P. L.)


Podijeli: Facebook Twiter