More Love Ensemble i Davor Križić Experiment na placi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na glavnom savičentskom trgu u petak 28. srpnja u sklopu programa SavičentaJazz nastupit će More Love Ensemble i Davor Križić Experiment.

Prvi će pred publiku, u 20 sati, izaći trio More Love Ensemble koji čine Melita Lovričević (vokal, lira), Petar Ćulibrk (klavijature, vokal) i Enos Kugler (bubnjevi, vokal). Svoj muzički i autorski potpis obogaćuju utjecajima jazza, latina, bossa nove, etna, klasike, stvarajući world music zvuk uz individualni potpis svakog člana. Ove su godine izdali prvi album crossover glazbe ''More Love to Tchaikovsky'' te dovršavaju i prvi autorski album.

U 22 sata počinje nastup Davor Križić Experimenta, sastava u kojem osim Križića na trubi sviraju i Ivar Roban Križić (kontrabas), Joe Kaplowitz (klavir), Kristijan Kranjčan (bubnjevi) i Mario Bočić (saksofon). Sastav je zamišljen kao jazz workshop koji ujedinjuje glazbenike srednje i mlađe generacije, a do sada je u njemu sudjelovalo 25 glazbenika uglavnom aktivnih na zagrebačkoj jazz sceni te je djelovao u rasponu od kvinteta do okteta. Repertoar ansambla čine kompozicije velikana poput Theloniousa Monka, Dukea Elingtona, Erica Dolphyja, Joea Hendersona, Waynea Shortera, Charlesa Mingusa, ali im je album "Davor Križić Experiment" iz 2014., nagrađen s tri Porina, sastavljen isključivo od originalnih kompozicija. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter