More lijepo, nocnog života nema

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uredenost mjesta te cistoca mora i plaža do sada su više puta potvrdeni Plavim cvjetovima i Plavim zastavama. Rabac i okolica nude podmorske pejzaže kao nijedno drugo mjesto u Istri, a mogu se podiciti i fotografskim safarijem na dupine.

No, kada je rijec o vanpansionskoj ponudi i, pogotovo, nocnom životu, okrecemo drugu stranu medalje. Vecernji muving šetnicom traje od približno 20.30 do 22.30 sati, i to zato, kažu trgovci i ugostitelji, jer gosti nakon vecere izadu u šetnju, nigdje ne nailaze na nešto što ce ih zadržati, pa se onda vracaju u hotele. U ponoc su samo rijetki na ulici.



Druga stvar je što gosti nisu onakvi kakvi bismo htjeli da budu. Recesija se osjeca, a možda je najbolje ilustrira do sada neobicna pojava cjenkanja – turisti pokušavaju spustiti cijene svega, pa cak i cigareta i novina.

Nocenje ovih dana u hotelu s dvije zvjezdice Hotelskog poduzeca Rabac Valamar u sobi s pogledom na more stajat ce vas najmanje 992 kune, a u Maslinci 430 kuna. Kava se u vecini ugostiteljskih objekata može popiti za šest, a na skupljim mjestima za osam kuna.

Dva decilitra tocenog piva stoji vas osam kuna, a onoga u boci od 17 do 27. Cijene pizza krecu se od 30 do 70 kuna, a "pizza-cuta" od 8 do 10 kuna. Za kuglicu sladoleda valja izdvojiti pet, a za hamburger 24 kune.

Želite li u restoranu pojesti miješano meso s prilogom, palacinke za desert te popiti bocu terana, to ce vas koštati 200-tinjak kuna. Isto vrijedi i ako meso zamijenite brancinom.



Pronaci parkirno mjesto u Rapcu tijekom sezone posebno je teško. Svi bi najradije na rivu, gdje mjesta ima na najnovijem dijelu, ali do njega treba proci uskim starim dijelom i probijati se kroz gužvu pješaka.

Uvodenje naplate prije nekoliko godina ogorcilo je domace stanovništvo, a ove se godine galama digla na uvedenu naplatu pakirnih mjesta duž Obale maršala Tita, koja je nastavak rive ili tocnije receno, njena preteca jer se radi o najstarijem dijelu naselja.

Za sat parkiranja placa se 7 kuna. Isto vrijedi i za hotelsko naselje Girandella. Zbog toga se Labinjani osjecaju nepoželjni i protjerani iz Rapca.


Podijeli: Facebook Twiter