More i obala aduti zbog kojih se dolazi u Pulu

Kamp Stoja (N. LAZAREVIĆ)
Kamp Stoja (N. LAZAREVIĆ)

Jučerašnjim posjetom pulskom kampu Stoja sreli smo troje turista od kojih smo zatražili da nam komentiraju zašto su odabrali najveći istarski grad za svoj godišnji odmor. Paul De Grana rekao nam je da voli hrvatsku razvedenu i mirnu obalu te da je to razlog zašto tu dolazi s obitelji već 6-7 godina, kamperom iz daleke Belgije.

Osim Pule, gdje boravi dva dana, planira otputovati do Poreča, a na povratku kući obići će Sloveniju u tjedan dana. Dodao je kako su mu favorit hrvatski otoci, a pogotovo Cres. Zaključio je kako ne voli belgijsku obalu, niti onu drugih zemalja na Mediteranu, jer su previše izgrađene.

"U Belgiji imamo 60 kilometara obale i sva je izgrađena. Mi više volimo hrvatsku divljinu i otoke", pojasnio je.

Barbo Orza iz talijanskog Veneta je prvi put došao na ljetovanje u Istru. Rekao nam je kako je radoznao vidjeti naše more i obalu pa je odlučio ljetovanje tu provesti s prijateljima. Najavio je da se planira ponovno vratiti, ali da će druge godine ići u otkrivanje neke druge lokacije. Što se tiče prvog dojma Hrvatske, kaže da je more fantastično, a sve ostalo čini mu se kao u Italiji, pa i cijene kada ih preračuna u eure.

Obitelj Kamps iz Njemačke već 10 godina ljetuje u Istri, a proteklih pet godina odabrali su Stoju gdje su stigli prije tjedan dana. Kažu da im se tu sviđa što su dobri ljudi koji poput njih vole kućne ljubimce. Drže da je prednost kampa Stoja što tu dolazi gradski autobus pa se njime koriste za obilazak grada, a da slobodno vrijeme provode na izletima, pogotovo onima brodom. (P. GREGOROVIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter