More, borovi... i podosta smeca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Plaža na Hidrobazi na Puntiželi zadnjih dana više slici deponiju nego mjestu za odmor i kupanje.

Iako na prvi pogled smece ne bode u oci, jer se radi o prilicno velikoj površini, dovoljno je samo prošetati medu borovima i uociti da se na gotovo svakom metru plaže nalazi bar jedna plasticna caša, boca ili tanjuri.

Takoder, plaža vrvi ugaslim ognjištima pa je jasno da se ondje loži sve u šesnaest, usprkos propisima koji zabranjuju paljenje vatre na otvorenom tijekom ljetnih mjeseci. Da bi stvar bila gora, roštiljdžije ne samo da ne mare za cinjenicu da bi vrlo lako mogli izazvati požar, vec iza sebe ostavljaju i hrpe smeca.



Nakon nocnih okupljanja mladih na plaži ostaju hrpe praznih limenki, razbijenih boca, opušaka i rabljenih kondoma.

Nakupljanju otpada svakako doprinosi i nemar lokalne vlasti jer duž cijele plaže nema nijednog kontejnera ni kante za smece.

Iz Herculanee porucuju da se obalni pojas na Puntiželi cisti svakog cetvrtka. Pod obalnim pojasom, piše dalje u dopisu, podrazumijeva se pojas širok šest metara. Proizlazi da preostalih stotinjak metara, odnosno citava šuma pod cijim se krošnjama ondje dnevno sunca barem 500 ljudi, nije njihova briga. Cija je, ne zna se.

O tome zašto ondje nema kontejnera, koji bi zasigurno umanjili nakupljanje smeca, u Herculaneinom dopisu ne piše ni slova.


Podijeli: Facebook Twiter