Morcheeba 12. srpnja u Ljubljani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Križanke u Ljubljani ugostit ce 12. srpnja Morcheebu, poznatu britansku grupa oformljenu u zlatno doba trip hopa sredinom 90-ih.

Morcheeba dolaze povodom promocije svog posljednjeg studijskog albuma "Dive Deep" izdanog prošle godine. Na tom su albumu braca Godfrey, osnova benda, ugostili Judie Tzuke, Thomasa Dybdahla, Cool Calm Petea i Mando Zamoloa koji ce gostovati i na ljubljanskom koncertu.

U pocetku karijere tražeci se u mnogim izricajima od bluesa do hip hopa, Morcheeba se pronašla u trip hopu koji je baš u to doba snažno izbio na svjetsku glazbenu scenu.

Popularnost su stekli 1995. svojim su prvim singlom "Trigger Hippie", koji je podjednako osvojio i publiku i medije, prvenstveno zahvaljujuci carobnom vokalu pjevacice Skye.

Sky je s bracom Godfrey suradivala na još tri od kojih su veliki uspjeh polucili "Big Calm" i "Fragments Of Freedom" ciji je singl "Rome Wasn't Built In A Day" najavio zaokret njihove glazbe prema više pop zvuku.

Prodavši više od šest milijuna albuma i par puta proputovavši turnejama svijet - te se skoro raspavši, grupa je svoju slamku spasa našla u novom albumu "Dive Deep", vrativši se jaca nego ikada.

Ulaznice se u Hrvatskoj mogu kupiti u Dallas Music Shopovima u Zagrebu i Rijeci te na www.eventim.hr.


Podijeli: Facebook Twiter