Moratto i Dukić poriču krivnju

Massimo Moratto (D. ŠTIFANIĆ)
Massimo Moratto (D. ŠTIFANIĆ)

Suđenje Puljanima Massimu Morattu (40) i Denisu Dukiću (37) za slučaj "Montiron" iz prosinca 2009. godine započelo je na pulskom Županijskom sudu. Moratta optužnica tereti za ubojstvo Aleksandra Ausilija u prekoračenju nužne obrane i pokušaj ubojstva Denisa Dukića. Dukića, pak, optužnica tereti zbog pokušaja razbojstva s ubijenim Ausilijom. Prema optužnici, na optuženičku klupu s njima je trebao sjesti i Puljanin Dino Marinković, no sud će protiv njega voditi odvojen postupak jer je bolestan i ne može pratiti suđenje.

Na suđenje su obojica došla sa slobode uz svoje branitelje, a sudu su izjavila da se ne osjećaju krivima za djela koja im se stavljaju na teret. Na jučerašnjem suđenju svoje iskaze su dali Alenka Budim, Ausilijeva nevjenčana supruga, Morattova supruga Dragana i njezina sestra Tamara Marinković, odnosno Dinova supruga.

Obrana je za sljedeću raspravu, koja će biti sazvana za sredinu rujna, predložila pribavljanje spisa s riječkog Županijskog suda zbog kriminalnog ponašanja Ausilija te izvještaj iz policije o predaji pištolja radi ukazivanja da mu posjedovanje oružja nije bilo strano. Također, na sud će biti pozvani vještaci. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter