Morao sam misliti na vlastitu egzistenciju, u Puli je ona bila dovedena u pitanje

Mali sportski zrakoplov srušio se u Vrsaru (M. MIJOŠEK)
Mali sportski zrakoplov srušio se u Vrsaru (M. MIJOŠEK)

Goran Roce još je u petak finiširao transfer u grčkog prvoligaša Xanthi. U ponedjeljak je odradio prvi trening s novom momčadi, nakon čega je službeno predstavljen u paketu s još nekolicinom novih igrača koje su Grci angažirali u aktualnom prijelaznom roku.

Dogovor je bio da se čujemo nakon toga, točnije u utorak oko podne. Sreća da jedan od dvojice sugovornika relativno dobro poznaje geografske zakonitosti, pa zna da podne u Grčkoj otkucava sat vremena prije nego u Hrvatskoj. Što će reći da nije bilo nesporazuma, ali i da je Roce već samim odlaskom u Grčku na neki način – napredovao.

- Istina, jesam, barem vremenski ha, ha - složio se.

 - Iako, definitivno gledam na ovaj transfer kao na napredak, te na neki način nagradu za dosadašnji rad u karijeri. Drago mi je da ću imati priliku osjetiti nogomet van granica Hrvatske, u sređenom klubu i u ligi koja ima tri-četiri vrhunske momčadi koje su vam svima poznate. Želim vidjeti kako se mogu nositi s jednim takvim izazovom – u uvodu govori Roce.

Već u subotu je javio prve dojmove – nahvalio klub, infrastrukturu, uvjete za rad. U međuvremenu je upoznao i grad Xanthi, koji broji oko 60 tisuća stanovnika i smješten je na otprilike pola puta između Soluna i granice s Turskom, u pokrajini Istočna Makedonija – Trakija. (D. RAMIĆ-KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter