Moramo iskoristiti stadion, ambijent i atmosferu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon svega dobroga što je napravljeno tijekom ovog proljeca, neki bi si trener dopustio barem kratak period u kojem uživati u plodovima svog rada. No, Igor Pamic definitivno nije napravljen od takvog materijala.

Dok se Istra 1961 još borila za ostanak u društvu najboljih, on je usporedo sa spremanjem taktike za utakmicu koja je pred njima u glavi slagao igracku križaljku za ono što ih iduce sezone ocekuje. Stoga nije ni cudno da je, cim je prvenstvo okoncano, Paminjo odlucio zasukati rukave i krenuti u izgradnju momcadi koja ce biti spremna odgovoriti na sve izazove koji ce pred nju biti postavljeni u bliskoj buducnosti.

Trebalo je, naravno, najprije sjesti i vidjeti kakva razmišljanja u cijeloj ovoj prici ima glavni i odgovorni, predsjednik kluba Mihail Šceglov, no njega su privatne obaveze odvele put Rusije i u Pulu ce se vratiti tek 24. svibnja, dan pred reprezentativni ogled Hrvatske i Estonije na Drosini.

- Nisam previše zadovoljan takvim raspletom situacije. Predsjednik i ja smo pricali o planovima za novu sezonu i ja imam odriješene ruke za razgovore s igracima, ali još ništa nismo konkretizirali, nezadovoljan je Pamic s odugovlacenjem da se krene u realizaciju nekih njegovih zamisli.

Neke tehnicke stvari Pamic je vec iskristalizirao, pa ce tako 11. lipnja obaviti prozivku, da bi dan kasnije prvim treningom nogometaši Istre 1961 krenuli u pripreme koje ce trajati sedam tjedana.

Svjestan je Pamic da nova, Liga 12 sprema mnoge zamke, narocito kada se zna da ce na kraju sezone tri momcadi napustiti društvo najboljih. Stoga želi da je zeleno-žuti docekaju u najboljem mogucem raspoloženju.

- Sezona koja nas ocekuje bit ce dosad najteža otkad se ovaj klub natjece u Prvoj ligi i ja bih osobno više volio da je od 16 momcadi odmah ispalo šest, nego da sad od 12 ispadaju tri. Za nas nikako ne bi bilo dobro da se sad, kad smo se napokon stabilizirali, dovedemo u situaciju da razmišljamo o tome da Istra 1961 ne bude ono što je bila ovog proljeca. Ne kažem da se trebamo razbacivati novcem, ali moramo sve ovo iskoristiti, stadion, ambijent, atmosferu i stabilnost u klubu, da prelazni rok završimo na vrijeme. Imamo sve preduvjete za to i stoga ne smijemo ovog ljeta ponoviti cirkus koji nas je pratio prijašnjih godina, naglasio je Paminjo. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter