MOO: Suspendirana odluka o novim članovima u Komisiji sportaša

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proces potvrde izbora četiri sportaša u Komisiju sportaša pri Međunarodnom olimpijskom odboru (MOO) suspendiran je zbog nove žalbe, izjavio je predsjednik MOO-a Jacques Rogge.

"Nismo obavili službenu potvrdu izbora četvero sportaša jer ima žalbi", izjavio je Rogge. "Kad žalbe budu riješene, pristupit ćemo glasovanju potvrde četvero sportaša. To se može obaviti i poštanskim putem", dodao je predsjednik MOO-a.

U subotu je MOO objavio imena četvero sportaša koji su izabrani u Komisiju na osam godina. Na izborima najviše glasova su dobili slovačka streljačica Danka Bartekova (2295), australski veslač James Tomkins (1802), zimbabveanska plivačica Kirsty Coventry (1797) i francuski kanuist na divljim vodama Tony Estanguet (1779). Hrvatski stolnotenisač, sudionik sedam olimpijskih igara, Zoran Primorac (43) nije izabran u Komisiju sportaša.

Za četiri mjesta natjecao se 21 kandidat, a na izborima su mogli sudjelovati svi sportaši koji su sudjelovali na Olimpijskim  igrama u Londonu. Na izborima je od 16. srpnja do 8. kolovoza glasalo 6924 sportaša, odnosno oko 64 posto sudionika Igara.

Četvero izabranih sportaša u Komisiji su trebali zamijeniti Hichama El Guerrouja, Raniju Elwani, Franka Fredericksa i Jana Železnog, kojima je istekao osmogodišnji mandat.

Estanguet je u Komisiju ušao zahvaljujući diskvalifikaciji  dvojice sportaša Japanca Kojija Murofushija, olimpijskog pobjednika u bacanju kladiva, i taekwandoaša Tajvanca Mu-Yen Chua protiv kojih je prva žalba podnesena u četvrtak, a koji su se sada žalili na svoje isključenje. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter