MOO dodijelio stipendije hrvatskim sportašima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

 

Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) dodijelila je deset stipendija za hrvatske sportašice i sportaše koji se pripremaju za Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014.

Stipendije u mjesečnom iznosu od 1.500 američkih dolara, u razdoblju od 1. studenoga 2012. do 23. veljače 2014. godine, odnosno do datuma posljednjeg mogućeg kvalifikacijskog natjecanja, primat će biatlonac Jurica Veverec, sanjkačica Daria Obratov, skijašice Andrea Komšić, Saša Tršinski i Sofija Novoselić, skijaši Istok Rodeš i Filip Zubčić, Edi Dadić i Andrej Burić (skijaško trčanje) te Anja Štefan (snowboard).

Olimpijska solidarnost MOO-a dodijelila je stipendije na zahtjev Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) te na prijedlog odgovarajućih nacionalnih sportskih saveza, nakon što je provela detaljnu analizu prijedloga i izvršila konzultacije s međunarodnim sportskim savezima.

HOO je do sada sudjelovao u programima individualnih stipendija za sportaše koji su se pripremali za OI Atena 2004., Peking 2008. i London 2012. Program pomoći putem stipendija za Zimske olimpijske igre pokrenut je 2008. za Igre u Vancouveru 2010., tako da je program za Soči 2014. tek njegovo drugo izdanje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter