Monvi će biti zatvoren i srušen

Čvrsto zatvorena vrata Monvija  A. POKRAJAC
Čvrsto zatvorena vrata Monvija A. POKRAJAC

Glasine su postale stvarnost, pa se nakon više od trideset godina rada ove sezone neće otvoriti rovinjski zabavni centar Monvi. Danijel Birgmajer iz pulske tvrtke Brid, koja ga je posljednjih deset godina imala u zakupu, kaže da je Monviju zbog dotrajalosti potreban generalni remont.

- U posljednjih deset godina Monvi smo održavali koliko su nam to prilike dopuštale. Obnavljali smo sanitarne čvorove, dvorane, otvorene prostore i opremu te izgradili zid koji je spriječio emisiju prekomjerne buke u okoliš. Sve je to međutim premalo da bi Monvi zadovoljio današnje prohtjeve. Kao dosadašnji zakupci mi nismo u stanju izvršiti potrebna velika ulaganja, pa daljnja sudbina Monvija ovisi o vlasniku Maistri, kaže Birgmajer.

Potvrdu o zatvaranju dobili smo od hotelijerske kuće Maistra, odakle navode da je Monvi dugoročno neodrživ s obzirom na stanje u kojem je, ali i s obzirom na njegovu poziciju u blizini hotela Lone, Monte Mulini i Eden te gradskog naselja. U Maistri kažu da bi za zabavni centar ovog tipa svakako trebalo pronaći drugu lokaciju.

I pored brojnih nedostataka, Monvi je kao multimedijalni kompleks s diskotekom, cabaretom, otvorenim amfiteatrom i raznolikom ugostiteljskom ponudom stalno bio vrlo dobro posjećen.

Zabavni centar je s okolnim područjem Monvi i susjednim Cuvi ušao u obuhvat urbanističkog plana sportsko rekreativne zone s površinom od gotovo 14 hektara. Na tom je osiguran prostor za zatvoreni bazen, dvoranu, igrališta i druge sportsko-rekreacijske sadržaje. Na mjestu današnjeg zabavnog centra Monvi, planirana je izgradnja novog, ali multimedijskog kulturnog centra s muzejom i knjižnicom te dvoranama za izložbe, kino i kazališne predstave, za što bi se postojeći kompleks trebao srušiti. (A. POKRAJAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter