Montserrat Caballe održala koncert za pamcenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nastupom najvece živuce operne dive Montserrat Caballe na centralnom terenu ATP centra Stella Maris službeno je otvoreno 22. izdanje teniskog ATP Studena Croatia Opena.

Radilo se o sjajnom kulturno-zabavnom dogadaju, koji ce posjetiteljima dugo ostati u sjecanju. Dramaticnog izraza lica, uz svoj poznati, mocni, sopran i sjajnu koreografiju Caballe je koncert odradila u velikom stilu te je impresionirala ljubitelje opere i ozbiljne glazbe u umaškom centru Stella Maris.

Na repertoaru subotnjeg koncerta bile su arije iz opera Julesa Masseneta, Camillea Saint-Saënsa i Giacoma Puccinija, potom španjolska i katalonska glazba, ali i modernija Vangelisova skladba ''Like a Dream''. U duetu s Tonyjem Cetinskim otpjevala je pjesmu "Caruso". Finale grandioznog nastupa 78-godišnje pjevacice bio je Rossinijev šaljivi duet soprana "Duetto buffo dei Gatti", koji je izvela s crnogorskom pjevacicom Biljanom Kovac.

Glazbu na pozornici izvodio je crnogorski simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Josea Collada. U svojoj dugotrajnoj karijeri Montserrat Caballé pjevala preko osamdeset opernih uloga, od barokne opere do Verdija, Wagnera, Puccinija i Straussa. Široj publici najpoznatija je po duetu s pjevacem grupe Queen, Freddiejem Mercuryjem, s kojim je 1992. otpjevala pjesmu Barcelona, himnu Olimpijskih igara koje su te godine održane u katalonskoj prijestolnici.


Podijeli: Facebook Twiter