Montezarovci sadili cvijece oko fontane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu obilježavanja Dana Grada Pule i ovogodišnjeg Europskog tjedna u srijedu je sadnjom cvijeca oko fontane u parku Monte Zaro nastavljen projekt Infiore, kojeg Grad provodi u sklopu europskog programa prekogranicne suradnje na Jadranu - INTERREG IIIA.

Osim ucenika Osnovne škole Monte Zaro, koji su s nastavnicama i djelatnicama Herculanee brzo prionuli poslu, prigodnoj sadnji cvijeca prisustvovali su Erik Lukšic, procelnik Upravnog odjela društvenih djelatnosti, te Loris Mošnja, voditeljica gradskog Odsjeka za zaštitu okoliša.

- Prije nekoliko godina zapocelo je preoblikovanje našeg najveceg parka na Monte Zaru kojem smo vratili stari sjaj. Kroz projekt Infiore 2008. godine zapoceli smo valorizaciju zelenila provedenu ovim projektom u šest Jadranskih gradova. Obnovljene su instalacije, fontane, klupe i koševi, a Grad je uložio dodatnih 1,5 milijun kuna u izgradnju oborinske odvodnje i staza. Trudimo se konstantno ovaj park održavati urednim kako bi bio na ponos gradana i Pule, rekla je Mošnja. (G. R.)

 


Podijeli: Facebook Twiter