Monteparadiso festival: 2 večeri hardcorea i punka

Restarts sviraju u subotu
Restarts sviraju u subotu

U petak i subotu u dvorištu Rojca održat će se 21. Monteparadiso hardcore punk festival, najstariji festival nezavisne scene u regiji i šire na kojem će nastupiti 13 bendova, a glavni izvođači ove godine su Mob 47 i Restarts, s tim da ove godine jedan bend dolazi i s Dalekog istoka.

Mob 47 je hardcore/punk bend osnovan u Švedskoj 1982. godine, prvotno pod imenom Censur. U ranijim godinama svirali su s legendarnim bendom Anti Cimex, a njihova glazba pod snažnim je utjecajem bendova kao što su Discharge, Crucifix, D.R.I. i B.G.K. Bend se raspustio 1985. godine da bi nakon gotovo 20 godina, 2005. godine nastavili gdje su stali.

Restarts su osnovani 1995. u Londonu, odradili su brojne koncerte po Velikoj Britaniji i Europi, uglavnom svirajući po skvotovima i pubovima. Iza sebe imaju više od 9 izdanja, a smatraju se bitnim dijelom DIY punk scene.

Vrata se svake večeri otvaraju u 20 sati, a svirka kreće u 21, te bi trebala završiti najkasnije do tri ujutro. U petak nastupaju Nihilizzm (Poljska), Black Gust (Zagreb), Antares (Italija), Agent Attitude (Švedska), Iskra (Kanada), Scheisse Minnelli (Njemačka), a kao zadnji Mob 47 (Švedska).

Subotnju večer otvaraju My Man Mike (Južna Koreja), nastavljaju Stregesti (Poljska), Reflections of Internal Rain (Srbija), Danny Trejo (Italija), Restarts (Velika Britanija) te će zadnji nastup na ovogodišnjem festivalu imati Daša Fon Fl'aša (Slovačka). Od bendova koji su prvobitno najavljeni otkazan je jedino Desperat.

Festival ostaje dosljedan u formiranju svog programa pa tako uz velik broj zvučnih imena međunarodne hardcore/punk scene na njemu nastupaju i mladi DIY bendovi. Uz odlične bendove organizatori jamče i odličnu atmosferu po kojoj je Monteparadiso festival poznat.

Festivalska ulaznica za oba dana košta 120 kuna, a ulaznica za jedan dan 80 kuna. Ulaznice će se moći kupiti isključivo na festivalskoj lokaciji, prije početka festivala i za vrijeme njegovog trajanja. Obje večeri, nakon završetka svirke publiku će zabavljati Mustach Bar Show.

Kao i prijašnjih godina za sve posjetitelje osiguran je i besplatan kamping za vrijeme trajanja festivala, a na festivalskoj lokaciji bit će prisutne i međunarodne DIY distribucije. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter