Monteparadiso - 17 godina underground entuzijazma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kad su se 1992. godine skvotiravši tvrdavu na Vidikovcu još kao srednjoškolska ekipa iz kvarta prozvali kolektivom Monteparadiso, sanjali su o kasetofonu s dvije glave. Sedamnaest godina poslije Monteparadiso je upecatljiva asocijacija na pulsku underground scenu, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

Koncertom u cetvrtak u unutarnjem dvorištu Rojca proslavit ce deset godina djelovanja u Rojcu. Upad je besplatan, a sviraju Nulla Osta, Žmanjana dica, D. J. & The Wootchyak, Frontalni udar, Reanimacija i Pasmaters. Nakon koncerta fešta se nastavlja uz DJ-eve Šapu i Filja. Organizatori porucuju da je ova manifestacija, kao i sve buduce u organizaciji Monteparadisa, posvecena nedavno preminulom prijatelju Alešu Rodicu Šeli.

Krajem srpnja organizirat ce i 17. Monteparadiso festival, koji se do 2000. godine održavao na tvrdavi Casoni Vecchi, a kasnije preselio u Rojc.

U sedamnaest godina djelovanja ostvarili su razne projekte i postali prepoznatljivi na medunarodnoj underground sceni. Njihova vizija je centar za podršku nezavisnoj vaninstucionalnoj i neprofitnoj sceni u primjeni otvorenih standarda i slobodarskih nacina politickog, društvenog i kulturnog djelovanja u Puli i šire, a misija - organizacija koja razvija, pomaže i promice "uradi sam" nacine autonomnog djelovanja. (M. BARADIC)

Razgovor o Monteparadisu s Mladenom Rabotom Masketom i Edgarom Buršicem Rošom citajte u tiskanom izdanju od 8. srpnja.


Podijeli: Facebook Twiter