Monte Zaro najbolji na Olimpijskom festivalu vrtića

Olimpijski festival dječjih vrtića okupio je gotovo pet stotina mališana (N. SOFTIĆ)
Olimpijski festival dječjih vrtića okupio je gotovo pet stotina mališana (N. SOFTIĆ)

Gotovo pet stotina djece iz 25 pulskih vrtića i okolice sudjelovalo je na današnjem, 12. olimpijskom festivalu dječjih vrtića, održanom na Sportsko-rekreacijskom centru "Uljanik - Veruda".

Festival je, kao i svake godine, organizirao pulski Savez sportova, pod pokroviteljstvom Grada Pule. Prilika je to se djeca druže, zabavljaju i rekreiraju te jačaju sportski duh i timski rad.

- Osim mališana, na festivalu je bilo i 107 teta iz vrtića te 50 studenata Pedagoškog fakulteta, koji su se brinuli o djeci i natjecanju. Djeca su se natjecala u raznim disciplinama, u atletici na 50 metara, bacanju loptice, skoku u dalj s mjesta, štafeti te malom nogometu, rekao nam je Branko Uležić iz Saveza.

Veli da je zadovoljan i što je iz godine u godinu sve više djece te jedva čeka da počnu i ostale sportske aktivnosti u njihovoj organizaciji, poput ljetnog kampa na Fratarskom.

Festival je počeo u jutarnjim satima i potrajao sve do poslijepodneva, kada su najboljim ovogodišnjim "olimpijcima" dodijeljene nagrade i medalje. Sportske atmosfere na stadionu nije nedostajalo, navijanje je bilo glasno i jako, a mališani - i oni koji su se natjecali i oni koji navijali - dali su sve od sebe. Stoga ni rezultat nije izostao i svi su otišli kući kao pobjednici.

Ukupni pobjednik festivala bio je vrtić Monte Zaro, a nagradu za fair play dobio je vrtić Sunčica iz Banjola.

Najbolja u trčanju na 50 metara bila je Ema Golja (vrtić Val), druga je bila Paola Flah (Histrići), a treća Nika Ban (Centar). Od dječaka u istoj disciplini najbolji je bio Deni Ušić (Pingvin), drugo je mjesto osvojio Tedi Veličković (Dugin svijet), a treće Noel Popović (Histrići). U štafeti 4 puta 25 metara za dečke najbolji su bili mališani iz vrtića Rin Tin Tin, drugi oni iz vrtića More (Ribice), a treći iz vrtića Centar (Cvjetići). Od djevojčica najbolje su bile djevojčice iz Histrića, druge su bile one iz Pinokija, a treće mjesto pripalo je curicama iz vrtića Pingvin.

U bacanju loptice od dječaka je najbolji bio Denis Mezulić iz Premanture, drugi je bio Paolo Frankol (Monte Zaro), a treći Manuel Popović (Monte Zaro). Od djevojčica je najbolja bila Lucija Lisica (Dado), druga je bila Ilarija Ukotić (Medulin), a treća Nensi Dobran (Kućica od licitra).

U disciplini skok u dalj među djevojčicama je najbolja bila Tina Krbavčić (Vinkuran), druga je bila Ana Belač (Centar), a treća Lena Orlić (Dado). Od dječaka prvo mjesto je osvojio Antonio Boban (Monte Zaro), drugo Luka Valentić (Vinkuran), a treći je bio David Katić (Pingvin).

U malom nogometu za djevojčice najbolja je bila ekipa iz Kuće od licitra, drugo mjesto osvojile su djevojčice iz Titića, a treće ekipa Rin Tin Tina. Od muške malonogometne ekipe pobjedu su odnijeli Titići, drugi su bili Cipelići, a treće mjesto je zauzela ekipa Izvora. (N. SOFTIĆ)    


Podijeli: Facebook Twiter