Monte Librić: Priča iz parka i prekrasne ilustracije

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

 
 
Vrlo je zanimljivo bilo u subotu navečer na Monte Libriću. Najprije je predstavljen ovogodišnji naslov biblioteke Monte Librić "Ponoć u parku 52" Vibora Juhasa i Vanje Marković, a potom je u galeriji Makina otvorena izložba Aljosche Blaua "Moonrise Shadow".
 
Tekst za slikovnicu "Ponoć u parku 52" napisala je Vanja Marković, a njezin brat Vibor Juhas ilustrirao ju je. Kako su rekli, veliki dio djetinjstva i odrastanja proveli su u parku Monte Zaro, a pošto vole zajedno raditi i kreativno surađivati, tako je nastala i ova slikovnica.
 
- Volimo obiteljske projekte, i naš srednji brat Vjeran, po struci grafički dizajner sudjeluje u kreativnom radu. Priča je to o dječaku Eriku, no nećemo previše sadržaja odati. Važna je i snažna ekološka poruka te poziv djeci da budu odgovorna, kazala je Vanja Marković.
 
Vibor Juhas definirao je dječaka Erika nedruštvenim i povučenim, no s druge strane, slijedom događaja se mijenja i postaje odgovoran.
 
Tijekom promocije čuli smo i da je riječ o spoju klasičnog i suvremenog, a Librice Rea i Iris vrlo su spretno moderirale predstavljanje te nove slikovnice, netom izišle iz tiska. Direktorica Monte Librića Slavica Ćurković govorila je o biblioteci Monte Librić koja promovira pulske autore i priče o Puli.
 
Vrlo je brojna bila publika u galeriji Makina, gdje je otvorena izložba Aljosche Blaua "Moonrise Shadow". Ovaj rusko-njemački autor, kojega Hassan Abdelghani, voditelj Makine zove svojim ruskim bratom, predstavio se sa 16 ilustracija koje je publika definirala jednostavno – prekrasnim. (V. BEGIĆ)
 
VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA
 

Podijeli: Facebook Twiter