Monte Libric - nulti dan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nulti dan Monte Librica održan je u ponedjeljak u pulskoj Zajednici Talijana. Kako su istaknule savjetnica i glasnogovornica ove manifestacije Magdalena Vodopija, voditeljica prodaje Olivera Toic i direktorica Slavica Curkovic, taj se dio programa održava po uzoru na Nulti dan Sajma knjige, a posvecen je knjižnicarima.

Tijekom dana predstavljali su se razni izdavaci, a pozornost su, medu mnoštvom prekrasno ilustriranih knjiga, enciklopedija i rjecnika, privlacile i knjige talijanskih izdavaca.

Osmo pulsko brdo - Monte Libric bit ce svecano otvoren u utorak u 11 sati u Zajednici Talijana. Prije samoga otvaranja u 9 sati u Sveucilišnoj knjižnici održat ce se program naslovljen "Pulski putovi knjige", a sudjelovat ce Tea Grujic i volonteri, sanjaci knjiga. Prvi piknik s autorom uprilicit ce u podne Zdenko Bašic, koji ce predstaviti djelo "Sjeverozapadni vjetar" (Planetopija), uz moderatoricu Inu Delic. Istovremeno ce se u Libric kucici održati dijalektalna radionica za puležanski, a voditeljice su Ingrid Ukmar Lakoseljac, Suzana Svitch i Alda Trbojevic, profesorice iz Talijanske osnovne škole "Giuseppina Martinuzzi".

Pola sata kasnije u Gradskoj knjižnici i citaonici na rasporedu je program predstavljanja talijanskih nakladnika, a u 13 sati na istome mjestu okrugli stol "Koliko megabajta ima ova knjiga?". Sudjeluju Nela Nacinovic, Ranka Javor i Hela Cicko.

U 13.30 sati u Zajednici Talijana slijedi piknik s autorom, odnosno autoricom i bit ce predstavljeno djelo Carle Rotta "Baffolesto e Codacorta" (Edit). Istovremeno je na rasporedu i radiocitaonica naslovljena "Pepeljugine cipelice", a voditeljice su Majda Makovec-Joksimovic i Irena Plejic Premec. Takoder u 13.30 održat ce se program profesora Baltazara "Maestro Koko".

Piknik s autorima, ciji su gosti Dubravka Paden Farkaš i Dražen Jerabek te predstavljanje knjige "Nije me strah" (Sipar) moderirat ce Željka Kondic Dabo. Radionica izrada lutaka na programu je u 15 sati, a autor-voditelj je Zdenko Bašic. Tada ce se održati i literarna radionica naslovljena "Formula za pricu" uz voditeljicu Biljana Ivkovic.

U 17 sati slijedi predstavljanje animirane lektire, odnosno izdanja Helene Bulaja "Price iz davnine". Istovremeno ce se u Libric kucici održati Slušaonica: Prica za velike i male uz voditeljicu Mejru Vindakijevic. Libraonica je na rasporedu od 17 do 19 sati, a voditeljice su Jelena Ivaniševic, Matea Jerman i Josipa Vukancic.

Pricaonica naslovljena "Pusti pricu" cije su voditeljice Ina Delic i Željka Kondic Dabo održat ce se u 18 sati, a u 19 sati na programu su Price za laku noc te gost Stanislav Marjanovic. Pripovijeda Baka Libric (Gordana Trajkovic). (V. BEGIC, snimio N. LAZAREVIC)


Podijeli: Facebook Twiter