Monte Libric: Bogat program, 2.300 naslova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slavica Curkovic, direktorica Monte Librica, Olivera Toic, voditeljica njegovog prodajnog dijela, glavna organizatorica Rea Korani te Tina Zenzerovic, organizatorica programa za knjižnicare, održale su u cetvrtak u pulskoj Zajednici Talijana konferenciju za novinare u povodu Monte Librica, koji ce se u ovom prostoru održati od 24. do 29. travnja.

- Monte Libric slavi malu, petu obljetnicu, a stvorila ga je ekipa "velikoga Sajma", dio njih u istim, a dio u izmijenjenim ulogama: Olivera Toic (voditeljica prodaje), Rea Korani (glavna organizatorica), Mauricio Ferlin (dizajner, scenograf), Miodrag Kalcic (urednik kataloga i internetskih stranica), Magdalena Vodopija (savjetnica, odnosi s javnošcu), Egle Vošten i Lovorka Lisicic (izvršne organizatorice), Marko Bolkovic (voditelj tehnike), Tina Zenzerovic (pomocnica voditeljice prodaje) i Vanja Frivarski (web-master).

Sedamdesetak programa i više od 40 sudionika programa impresivna su brojka za prvi samostalni Monte Libric. U šest festivalskih dana izmjenjivat ce se mnogobrojna i raznolika predstavljanja autora, kreativne i edukativne radionice, kazališne predstave, filmske projekcije, strucni skupovi, izložbe i brojni drugi sadržaji, i do petnaestak programa dnevno, kazala je direktorica Monte Librica Slavica Curkovic.

Naglasila je da je okosnica festivala talijanska književnost. Brojne ce radionice biti posvecene talijanskom dijalektu koji se govori u Puli, Galižani i Šišanu, a održavat ce ih nastavnice iz Talijanske osnovne škole "Giuseppina Martinuzzi" te iz podrucnih odjeljenja Galižana i Šišan.

Rea Korani navela je i neke od talijanskih autora koji ce gostovati, a osim Carle Rotta i Maria Schiavata, iz Italije dolazi Francesca Ruggiu Traversi.

Monte Libric ima i svoj Nulti dan posvecen knjižnicarima, na kojem ce se predstaviti najzanimljiviji nakladnici djecje knjige s novim izdanjima i buducim projektima.

- Više od 50 hrvatskih nakladnika i 2.300 naslova cini prodajni dio ovoga festivala knjiga za djecu. Ponosni smo što imamo veliki izbor knjiga na talijanskim jeziku, koje smo odabrali u suradnji s rijeckom izdavackom kucom Edit, kazala je Olivera Toic.

Mauricio Ferlin sa svojim scenografskim rješenjima pulski je Circolo pretvorio u djecji grad. Festivalski programi u Libric gradu odvijat ce se na cak tri scene.

Voditeljice programa su Gordana Trajkovic, popularna Baka Libric, te Ina Delic, Željka Kondic Dabo, Danijela Dorani i Rea Korani.

Monte Libric bit ce otvoren 24. travnja u 11 sati na terasi Circola. Svecano otvorenje osmislio je Mauricio Ferlin, a u njemu ce sudjelovati Rea Korani, clanovi udruge Carobnjakov šešir, Baka Libric i Profesor Baltazar. (V. BEGIC)


Podijeli: Facebook Twiter