Montažni rotor previden za Bašarinku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prošloj godini porecka je policija evidentirala manje prometnih nesreca na svom podrucju nego godinu dana ranije, ali još uvijek se radi o više od 500 nesreca, a u tri su izgubljeni životi. To je bio je poticaj vijecnicima da donesu i neke bitne odluke.

Iznimno je visok i broj evidentiranih prometnih prekršaja, gotovo 6.400, od kojih najviše otpada na nepropisno parkiranje, ali je bilo i jako puno prekršaja prekoracenja dozvoljene brzine.

Nacelnik porecke policije Valter Opašic izvijestio je vijecnike da je istarska Policijska uprava pokrenula s Ministarstvom unutrašnjih poslova inicijativu o sanaciji sedam opasnih prometnih mjesta u županiji, medu kojima je jedno na Poreštini, odnosno raskrižje Bašarinka, a jedno je i tarsko raskršce.

Obje opasne tocke bi trebale biti riješene, zajednickim snagama ministarstva i lokalne samouprave, do pocetka turisticke sezone, a u slucaju Bašarinke radilo bi se o montažnom kružnom toku.

Opašic je upozorio i na pojacan promet Ulicom Mate Vlašica zbog trgovackih centara otvorenih u toj ulici, što dodatno opterecuje raskršce ispod Lakopa. Dio problema mogli bi riješiti gradski prometni redari, bude li redarstvo konacno profunkcioniralo.


Podijeli: Facebook Twiter