Mons. Milovan bez komentara, pocetkom tjedna presica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Biskup porecki i pulski mons. Ivan Milovan i dalje, zbog delikatnosti citave situacije u kojoj se našao glede sporazuma o nekretninama u župi Dajla, ne želi davati nikakve izjave.

No, kako doznajemo, za pocetak tjedna sprema se konferencija za novinare na kojoj ce biskup sa suradnicima iznijeti cjelokupnu informaciju, te ono što su dosad poduzeli.

U nedjelju navecer biskup se našao s predsjednikom Ivom Josipovicem i županom Ivanom Jakovcicem na ATP-u u Umagu, no izjave za novinare nije želio davati.

O tom se problemu nije ocitovao ni predsjednik Josipovic, mada je izvjesno da je problem Dajle zasigurno bio predmet njihovog razgovora.

No, biskup Milovan u ponedjeljak ujutro ce o svemu upoznati i premijerku Jadranku Kosor, s kojom je tijekom vikenda dogovorio posjet.  (T. TOROMANOVIC)


Bogovic: Papa nije bio upucen

U slucaju Dajle mislim da Papa nije bio dovoljno upucen, odnosno da je bio pod jakim utjecajem s jedne strane. Cini mi se da je do tako nepravednog rješenja došlo zbog neprimjerenog lobija talijanske (benediktinske) strane pred crkvenim i državnim nadleštvima.

Mislim da je potreban još odredeniji i još odlucniji stav Hrvatske biskupske konferencije pred Vatikanom u smislu zaštite svoje biskupije i svog biskupa, izjavio je za Vecernji list biskup gospicko-senjski Mile Bogovic. (V. MEDVEDEC)


Podijeli: Facebook Twiter