Monodrama "Život je čudo" otvara festival

Monodramu izvodi glumac Siniša Popović
Monodramu izvodi glumac Siniša Popović

Porečki 10. Festival komedije i smijeha "Zlatni zub", koji počinje večeras ugostit će do 11. ožujka sedam vrhunskih komedija, a o najboljoj će odlučiti publika i to jačinom pljeska. Festival će večeras otvoriti monodrama "Život je čudo", u glumačkoj izvedbi Siniše Popovića, u produkciji Teatra Rugantino, po tekstu Ivice Ivaniševića i u režiji Gordane Gadžić. Predstava igra u porečkom kazalištu, a početak je u 20 sati.

Predstava "Život je čudo" govori o umijeću radovanja životu. Njezin junak samo je na prvi pogled sit svega, on je zapravo gladan, on hoće još, njegov je apetit neutaživ, on želi i dalje svjedočiti čudu života. Izmiren sa sudbinom i svijetom prostodušni Splićanin Fabijan (Siniša Popović) pripovijeda o odrastanju u siromašnom ribarsko-težačkom predgrađu, životu tijekom fašističke okupacije, internaciji u izbjeglički logor El Shatt, danima socijalističke izgradnje, tranzicijske razgradnje... No, velike i dramatične smjene društvenih poredaka samo su kulise pred kojima se zbrajaju svi emocionalni gubici.

Ističući da je tanka crta između smiješnog i tragičnog, pisac Ivica Ivanišević među ostalim u najavi piše: "Svaki čovjek kada dospije u neke ozbiljne godine - ako putem nije izgubio samopoštovanje, nego je dapače ponosan na sve što je za sobom ostavio - voli o svome životu razmišljati kao o drami. Kako krivo! Jer, svi naši životi nisu ništa drugo doli zbroj pojedinačnih komedija." (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter