Monique Martin prvo pojacanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Americka košarkašica, 26-godišnja Monique Martin prvo je pojacanje "Biske Pule" za drugu prvoligašku sezonu. Nakon neuspjelog angažmana LaShonde Chiles, koja je trebala zamijeniti Branku Vukicevic na poziciji organizatora igre, jednogodišnji ugovor s pulskim klubom potpisala je Monique Martin, koja ce pokriti poziciju "trojke", odnosno "cetvorke".

U igrackoj biografiji Monique Martin zapisano je da je 2002. bila proglašena srednjoškolskom igracicom Georgie, a iste je godine bila MVP All-stars utakmice srednjih škola. Igrala je na Middle Tennessee State Universtyu - NCAA I Division i Brewton-Parker Collegeu u kojem je igrala NAIA I Division ligu, bila igracica godine i ušla je All Conference Team i WBCA/Kodak All-American team 2007. godine, s prosjekom od 29,4 koševa, 9,7 skokova, 3,7 oduzetih lopti i 1,7 asistencije u 30 utakmica.

Prije dvije godine je na draftu potpisala ugovor za trening kamp WNBA ekipe "Connectican Sun", no nije se uspjela nametnuti. Tijekom sezone 2007./08. bila je najbolja igracica islandske lige s prosjekom od 36,8 koševa, 13,7 skokova i 4,1 oduzetih lopti po utakmici. Prošle godine je potpisala ugovor za trening kamp WNBA ekipe "Minnesota Lynx", ali takoder nije uspjela uci u ekipu, vec je bila rezerva.

U klubu isticu da za sada nece forsirati rješenje za otvoreno mjesto organizatora igre. S obzirom da je prijelazni rok tek poceo, vodstvo kluba ce do pocetka priprema za drugu sezonu u A-1 ligi pokušati naci igracicu koja ce kvalitetom, ali i što se tice financijskih potraživanja, biti po mjeri "Biske Pule".

 


Podijeli: Facebook Twiter