Monika Udovičić HDZ-ova kandidatkinja za županicu

Monika Udovičić, Gordan Jandroković, Ivan Bubić (A. DAGOSTIN)
Monika Udovičić, Gordan Jandroković, Ivan Bubić (A. DAGOSTIN)

Kandidatkinja HDZ-a za istarsku županicu na nadolazećim lokalnim izborima bit će Monika Udovičić, politologinja iz Svetog Petra u Šumi i tajnica istarskog HDZ-a, objavio je nakon večerašnje dvosatne sjednice Županijskog odbora HDZ-a u pazinskom Spomen domu glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

Za istarskog dožupana kandidat će bit nekadašnji predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Bubić iz Pazina, dok će drugog naknadno definirati županijski odbor stranke, kazao je Jandroković dodavši da će kandidate za istarske gradonačelnike i načelnike, kao i vijećnike, po načelu supsidijarnosti slagati općinski i gradski odbori stranke u razdoblju koje slijedi. Jandroković je istaknuo da je izbor kandidata za županicu i dožupana podržan s velikom većinom, od 22 člana županijskog odbora stranke 21 je bio za.

Povučena odluka

- U prvom će nam planu biti čovjek, a ne program, posvetit ćemo se onim temama koje tište malog čovjeka u Istri, kazala je kandidatkinja za istarsku županicu Monika Udovičić dodavši da će se kao mlada osoba koja se nakon studija vratila u Istru posebno posvetiti problemima s kojima se suočavaju mladi ljudi što je preduvjet da bi se mogli brinuti za starije građane. "Bez zapošljavanja mladih nema ni mirovina za starije", poručila je Udovičić dodavši da je izborni program koji se sastoji od pet do deset ključnih tema koje najviše interesiraju građane Istre u razradi, te da će biti vrlo brzo predstavljen javnosti.

- Provedena je jedna vrlo intenzivna i živa rasprava o stanju u istarskom HDZ-u. Dogovoreno je da stranka iziđe na ove izbore u velikom broju općina i gradova. Minimalno u 14 općina i sedam gradova što je više nego do sada, te očekujemo bolje rezultate nego 2013. godine, kazao je Jandroković. Upitan da prokomentira sukobe unutar istarskog HDZ-a, raspuštanje ogranaka u Žminju i Puli i slanje deset članova stranke na sud časti Jandroković je kazao da su to bile odluke županijskog odbora prema stranačkim pravilnicima. "Također je danas županijski odbor u dogovoru sa mnom donio odluku da se povuče odluka o slanju članova pred sud časti, smatramo da je to ruka pomirenja koju je i jedna i druga strana pružila. Vjerujemo da je to dobar znak i sada samo treba raditi na stabilizaciji stanja u Puli, Novigradu i Žminju što je zadaća povjerenika, županijske organizacije, a naravno da ćemo i mi s državne razine pomoći da izađemo s najboljim kandidatima", kazao je Jandroković, a novinari su ga pitali je li se u istarskom HDZ-u dogodio raskol.

Nema raskola

- Nema raskola u istarskom HDZ-u, ima pojedinaca koji možda nisu sretni s ovakvim razvojem situacije, ali teško je neke stvari koje su se događale u jednom dužem vremenskom razdoblju sada vrlo brzo primiriti, ali pokazana je dobra volja, velika većina današnjih sudionika rasprave pokazala je veliki entuzijazam i motivaciju da pomogne rezultatu stranke, sve su to dugogodišnji članovi koji vole HDZ i koji su svjesni njegove važnosti, kazao je Jandroković.

- Došlo je do malih razmirica, jer nikada ne mogu svi biti zadovoljni, jedna manja grupacija možda i nije zadovoljna, ali većina je. HDZ ide naprijed i ostaje jedinstven. Imamo novu kandidatkinju za mjesto župana, po prvi puta ženu, što mi je jako drago i ponosan sam na to, jer su žene u politici inače manje zastupljen spol. Pritom se radi o mladoj osobi od 27 godina, magistrici politologije i tajnici stranke, mojoj desnoj i lijevoj ruci na koju sam iznimno ponosan, jer je predana svome radu i kad dobije zadatak ne moram više razmišljat o tome, jer je to već stvar riješena. Ne bacamo je u vatru, već želimo s mladima ljudima ići naprijed, kazao je predsjednik županijske organizacije HDZ-a Jurica Šiljeg dodavši da će nova mlada rasterećena ekipa "koja živi od svog kruha" donijeti boljitak građanima. (Anđelo DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter