Mon Perin će sufinancirati prodajnu galeriju u palači Bembo

U galeriji će izlagati autori istarske i kvarnerske likovne scene
U galeriji će izlagati autori istarske i kvarnerske likovne scene

Predstavnici Turističke zajednice i Zajednice Talijana Bala, Općine Bale i tvrtki MonPerin i Forlanette potpisana su dva važna sporazuma o suradnji u palači Soardo Bembo.

Cilj sporazuma je postizanje nove prepoznatljivosti mjesta do koje će se doći uporabom novih i  inovativnih metoda i modelima u radu i poslovanju. Balama slijedi otvaranje "Art Hous Mon Perin" kojim se namjerava stvoriti jedinstvena prodajna galerija u kojoj bi se nalazila djela najeminentnijih autora istarske i kvarnerske likovne i umjetničke scene.

Otvorenje 6. svibnja

- Ovim se činom uređuju međusobni odnosi vezani za organiziranje prodajne galerije u prostoru Bemba koja je plod suradnje svih potpisnika sporazuma. Tvrtka MonPerin preuzima glavnu ulogu glede financiranja, odnosno glavnog sponzora. U tom smislu osigurat će godišnji iznos od 90 tisuća kuna koje će se dodijeliti Zajednici Talijana na ime redovnog funkcioniranja rada Art Housa. Turistička zajednica će se u svojim marketinškim aktivnostima uključiti u promociju galerije, dok će tvrtka Forlanette preuzeti obvezu vođenja aktivnosti koje među inim obuhvaćaju organizaciju izlaganja i prodaju umjetničkih djela izloženih u prostoru palače, pojasnio je predsjednik Odbora za kulturu Ennio Malusa'.

Galerijski prostor palače Bembo vrata posjetiteljima otvorit će 6. svibnja.

Bale - grad hotel

Osim sporazuma vezanih za galerijski i novi izložbeni prostor Baljani su našli zajednički jezik i glede organizacije i koordinacije ljetnih događanja i manifestacija. Potpisom sporazuma između predstavnika TZ, Općine i MonPerina, osim što su suglasni u želji da se realizira projekt Bale - grad hotel, kojim bi se povećao standard žitelja, ali i obogatio turistički, ugostiteljski i kulturni sadržaj i usluga, jasno je definiran akcijski plan koji obuhvaća ne  samo predstojeću sezonu, već i naredne dvije godine.

- U razdoblju od svibnja do srpnja nositelj programa bit će tvrtka MonPerin dok će nakon tog perioda ta obveza biti prepuštena djelatnicima Turističke zajednice. Sporazum je potpisan za period od rujna 2017., 2018. i 2019. godine i jasno definiran pod zajedničkim nazivnikom "The Spring of Mon Perin i Summer of Mon Perin", a sva će se događanja odvijati u starogradskoj jezgri, veli Malusa', od kojeg doznajemo i da će u projektima sudjelovati cjelokupna ugostiteljsko-turistička ponuda ali i obrtnici i poljoprivrednici Bala i Istre.

- Namjera je projekta da kroz tri godine poslovanja saživi ideja oživljavanja starogradske jezgre i to kroz ugođaj i atmosferu koja će se osmisliti kroz boravak u gradu - hotelu. U tom smislu MonPerin je preuzeo obvezu organiziranja i koordinacije kulturno-turističkih manifestacija za pred sezonu, dok će preostalo razdoblje pokrivati Turistička zajednica. Inače, sporazum je potpisan za razdoblje od 2017. do 2019. godine i u njemu će MonPerin sudjelovati s 200 tisuća kuna godišnje, a istu će sumu novca priložiti i baljanska Turistička zajednica, kaže Ennio Malusa' dodajući  da će se prva manifestacija iz ovogodišnjeg kalendara događanja poklopiti s otvaranjem galerije Art Haus, dakle 6.svibnja. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter