Momke iz Brazila silili na seks

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolska policija objavila je da je nakon šestomjesecne medunarodne istrage raskrinkala lanac muške prostitucije, odnosno iskorištavanja muškaraca u seksualne svrhe, što je prvi takav slucaj u Španjolskoj. U velikoj akciji uhiceno je 14 osoba, od kojih osam u Palma de Mallorci, tri u Leoni i po jedna osoba u Madridu, Barceloni i Alicanteu.

Prema policijskim izvješcima, vode prostitucijskog lanca «pokupili» su u Brazilu kroz odredeni vremenski period izmedu 60 i 80 muškaraca, dajuci im putnu torbu, avionsku kartu, lažne kreditne kartice i nadu da ce u Europi imati dobro placen posao. Šef ove kriminalne skupine, cije je sjedište bilo u Mallorci, razaslao je potom muškarce u više bordela diljem zemlje, dajuci im kokain, popperse (stimulans koji proizvede nagli osjecaj uzbudenja), te Viagru, prisiljavajuci ih da rade kao muške prostitutke.

Da bi privukli mušterije, skupina je cak u novine dala oglase sa slikama Brazilaca. U vecini slucajeva, žrtvama ovog kriminalne organizacije lagalo se o vrsti posla koji ce obavljati u Eurtopi i o iznosima koji ce dobiti. Još u Brazilu receno im je da ce morati vratiti samo iznos svoje avionske karte, no ubrzo, cim bi stigli u Europu, objašnjeno im je da moraju vratiti cetiri tisuce eura.

Osim toga, cim bi došli u Španjolsku i završili u jednom od bordela, Brazilcima je naredeno da moraju davati svakodnevno pola svoje zarade vlasniku bordela da bi pokrili navodne dnevne troškove njihovog boravka u iznosu od 200 eura. Ukoliko bi se pobunili, organizacija bi im zaprijetila smrcu.

Zanimljivo je da protiv voda skupine koja je organizirala lanac prostitucije nisu podignute optužnice u smislu kršenja ljudskih prava, trgovanja ljudima i slicno, vec za dilanje opojnih droga žrtvama i njihovim klijentima. U višemjesecnu istragu bilo je ukljuceno i brazilsko ministarstvo unutarnjih poslova.


Podijeli: Facebook Twiter