Momjan ove godine bez prvašića

Osnovna škola Mate Balote u Bujama
Osnovna škola Mate Balote u Bujama

Počela je nova školska godina i tako su se pred vratima osnovnih škola našle nove generacije prvašića, koji su tek nedavno napustili vrtiće, te s nestrpljenjem čekali početak školske godine. Roditelji su sa pripremama započeli još prije par mjeseci, a dječica su s uzbuđenjem dočekala prvi dan škole, njima velike životne prekretnice. I ove su godine sva svjetla uperena u prvašiće, koji su krenuli u jedan novi početak i jako bitno životno razdoblje. Osnovna škola ''Mate Balote'' u Bujama, zajedno sa područnim školama Brtonigla i Kašel, postala je i ove godine mjesto zabave i učenja za nove generacije.

U bujsku su osnovnu školu ove godine upisana 34 učenika, koji su podijeljeni u dva razredna odjela, po 17 učenika u svakom, a učiteljice prvašića u OŠ Mate Balote su Sonja Barkić i Iva Spaić, dok je Vlatka Grubor dobila đake PŠ Brtonigla, a Ilijana Petrović PŠ Kaštel.

- Ove godine broj prvašića bilježi porast u odnosu na lanjsku, zbog čega smo neizmjerno sretni. Upisana su 43 prvašića, od kojih  34 pohađaju prvi razred OŠ Buje, 4 PŠ Kaštel, te 5 učenika PŠ Brtonigla. Nažalost, Momjan je ove godine ostao bez prvašića, izjavila je ravnateljica OŠ Mate Balote Buje Rosana Jović.

Kako je porastao broj prvašića, porasla je i potražnja za produženim boravkom, doznali smo od ravnateljice Jović, koja je navela da su zbog toga oformili još jednu dodatnu grupu i zaposlili još jednu učiteljicu.

- Prvašići su bili uzbuđeni, na početku su se snalazili u vremenu i prostoru, no sada su zadovoljni i sve ide svojim tokom. Odlično su prihvatili učiteljice, cjelokupnu školu  i školsku prehranu, to nas izrazito veseli, veli Jović.

Tako su nakon dugog ljeta i zabave tokom praznika prvašići po prvi puta sjeli u školske klupe, postali školarci i krenuli u novu životnu avanturu u kojoj im želimo puno uspjeha. (T. GRGIĆ)

 - GO03147479.jpg

 

 

 - GO02808277.jpg

 


Podijeli: Facebook Twiter