Momčad Paris SG-a želi igrati u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najljepša pozornica na otvorenom, pulski amfiteatar, umalo je, za mrvicu, postao ovog ljeta domaćin novog sportskog spektakla. Nakon što je prije dvije godine "Arena Ice Fever" s hokejom na kraju ljeta, zainteresirao svjetsku javnost, ovog ljeta Puljani su trebali gledati najbolje rukometne gladijatore svijeta okupljene u pariški "dream-team" Paris Saint-Germaina. Na žalost, ovog ljeta to neće biti moguće, ali ostavljena je otvorena mogućnost da se ovakav spektakl organizira dogodine.

Snažna namjera Francuza

- Postojala je snažna namjera i interes za organiziranjem rukometne utakmice pariškog kluba "Paris SG" u pulskoj Areni u kolovozu, ali nažalost, zbog iznimno gustog rasporeda PSG-a, događanje ipak neće biti moguće realizirati u 2015. godini. No svakako ostaje otvorena mogućnost da se ovaj sportski spektakl ostvari sljedeće godine, veoma brzo nakon našeg upita odgovorila nam je Ana Mikin, voditeljica odnosa s javnošću i komunikacija francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj.

Spektakl se trebao održati 29. kolovoza kada bi Arena ugostila, vjerojatno, najskuplju rukometnu momčad svijeta. Iako bi mnogi radije da je riječ o nogometnom klubu predvođenim Zlatanom Ibrahimovićem, hrvatski igrači Vori i Kopljar, Francuzi koji su pokorili svijet Omeyer, Narcisse i Abalo, te Danac Hansen, čine klub šeika Tamima bin Hamada al-Thanija, mamac za sve sportske sladokusce. Kada se zna da Parižani trenutačno nastoje u svoje redove dovesti i najboljeg svjetskog igrača Nikolu Karabatića, onda je žal što se ovog ljeta neće predstaviti u Areni još i veća jer nema sumnje da bi to bio još jedan sportski spektakl koji bi obišao svijet.

Mogućnost novog sportskog događaja u Areni stigla je nakon posjeta Puli francuske veleposlanice u Hrvatskoj Michele Boccoz i njezine zamjenice Cléliu Chevrier, koje su se Gradu Puli predložili ovakav spektakl. Datum 29. kolovoza bio je, navodno, jedini slobodni termin pariškog kluba, no, pokazalo se da im je raspored prenatrpan. Sportska poslastica trebala se u pulski amfiteatar "ugurati" točno između dva otvaranja štinjanskih festivala, Dimensionsa i Outlooka, i time bi dodatno podigla ponudu Pule te je još jednom stavila na kartu sportskih spektakla. (Goran ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter