Momčad koja remizira s Rijekom se ne mijenja

Dino Špehar (D. ŠTIFANIĆ)
Dino Špehar (D. ŠTIFANIĆ)

Otputovala je pulska nogometna ekspedicija jučer prije ručka put Koprivnice gdje će danas s početkom u 18 sati sa Slaven Belupom igrati susret 22. kola Prve HNL. Na put je trener Igor Pamić konačno poveo svih 18 igrača, što znači da će pulska momčad premijerno ove sezone imati ispunjen zapisnik. No, mjesta u autobusu nije bilo za nedovoljno spremne Radonjića, Pavlovića, Lorrana i Zvonka Pamića, ali su zato na put premijerno krenuli Franić, Dias i Grković. Na drugo proljetno prvenstveno gostovanje otišli su "zeleno-žuti" s namjerom da ponove igre protiv Splita, Dinama i Rijeke, barem kad je obrana u pitanju, ali i probaju nešto više napraviti po pitanju napada. Onoga što im u posljednjih 180 minuta nije bila jača strana.

- Ovoga ćemo puta u napadu imati Franjića, Joa, Tomića i Špehara što znači da u Koprivnicu idemo s namjerom da postignemo gol, dva, jer ćemo se bez toga teško moći neporaženi vratiti u Pulu. Zato očekujem od mojih igrača, posebno njih četvorice, da budu agresivniji, krvoločniji pred suparničkim golom. Ne želim da nam se ponovi ona situacija kad je Tomić ubacio loptu u peterac, a tamo nije bilo nikoga od njegovih suigrača da tu loptu ubaci u mrežu - rekao je Igor Pamić netom uoči polaska na put. - Svjestan sam da teško stvaramo šanse i da teško dajemo golove u ovakvom sastavu, ali moramo biti strpljivi i skupljati bodove, ako treba i bod po bod, sve dok nam ključni ofenzivni igrači poput Radonjića, Zvonka Pamića i Franjića ne budu sasvim spremni za igru.

I dok je strpljenje ključna riječ kad je pulski napad u pitanju, defenzivni segment igre ovoga je proljeća na visokoj razini. I ne, nema klasičnog "bunkera", pulska se momčad sad naučila braniti u bloku, ali daleko od vlastitog golmana. Budući da se dobre stvari ne mijenjaju, trener Istre 1961 odlučio je ponoviti i glavninu sastava, ali i dosadašnji način igre. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter