Molotovljevim koktelom na djecju bolnicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nepoznati pocinitelj bacio je jutros oko 4 sata Molotovljev koktel kroz prozor Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motorickim smetnjama Goljak u Zagrebu, doznaje se u bolnici u kojoj nitko nije ozlijeden.

U požaru je izgorjela ordinacija s EEG uredajem za snimanje mozga, a još je jedna prostorija oštecena. Ozlijedenih nema, a nakon napada na zidu bolnice otkriven je natpis "Za uspešno lecenje".

U vrijeme napada u zgradi nije bilo pacijenata, a vatrogasce i policiju pozvala je dežurna lijecnica koja je osjetila dim.

Materijalna šteta još nije utvrdena, no ravnateljica bolnice Desanka Grubic Jakupcevic kaže kako bi mogla doseci i više stotina tisuca kuna ako se utvrdi da je uništen EEG uredaj.

"Rijec je o posebnom uredaju koji ima samo naša bolnica i koji omogucuje 24-satno snimanje", kazala je ravnateljica Hini, dodavši da je oštecena i prostorija s kamerom za snimanje neurorizicne novorodencadi.

"U posljednje vrijeme nije bilo nikakvih prijetnji ili prigovora roditelja, a i inace se nezadovoljni roditelji obracaju meni ili se žale ministarstvu", kazala je ravnateljica, naglasivši da u 31 godinu koliko radi u bolnici nikada se nešto slicno nije dogodilo.

Više pojedinosti o napadu trebalo bi se znati nakon policijskog ocevida.


Podijeli: Facebook Twiter