Molotovljevim koktelima na porezni ured

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dva Molotovljeva koktela bacena su u subotu u ured Equitalije, talijanske službe za provodenje porezne politike, u luckome gradu Livornu, a rijec je o najnovijem u nizu napada na jedan od simbola mjera štednje u zemlji pogodenoj krizom.

Vatrogasci su pozvani kad je prva benzinska bomba pala na stubište zgrade Equitalije, objavila je policija. Nitko nije ozlijeden.

Javnost je sve više ljuta na Equitaliju, osobito pošto se saznalo da se u Italiji dogodio cijeli val samoubojstava malih poduzetnika. Radi borbe protiv rastucega duga vlada premijera Marija Montija povecala je poreze i podignula starosnu granicu za odlazak u mirovinu.

Prošli tjedan jedan je 54-godišnji poslovni covjek upao u ured Equitalije i nekoliko sati jednoga dužnosnika držao kao taoca, a na kraju se ipak predao policiji.

I jedna anarhisticka skupina slala je Equitaliji pisma-bombe. U prosincu je tako ozlijeden glavni direktor te službe. Ista ta anarhisticka skupina preuzela je odgovornost i za napad na celnika skupine inženjera za nuklearnu energiju. U tome napadu prošli tjedan u Genovi celnik te skupine inženjera dobio je metak u nogu, što je, piše Reuters, podsjetilo na politicko nasilje Crvenih brigada kakvo je sedamdesetih divljalo Italijom.


Podijeli: Facebook Twiter