Molimo, ne dirajte oznake na moru!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Porecki delfin", veliki medunarodni turisticko-rekreativni plivacki maraton ove ce se godine jubilarni, deseti puta održati prvi puta na novoj lokaciji, u sjevernom poreckom akvatoriju, te ce se staza vecim dijelom protezati uvalama Peškera i Srgulje.

Medu prvima su pripreme za navedenu manifestaciju, što ce se održati u subotu, još prošlog vikenda zapoceli ronioci Društva za podvodne djelatnosti i sportski ribolov "Porec" koji su zaduženi za izradu staze.

Medutim, porecki ronioci svakodnevno nailaze na neocekivane poteškoce jer, nakon što velikim plasticnim kantama vezanim za konopac oznace 20 pozicija na koje ce u subotu rano ujutro postaviti bove, vecina postavljenih kanti do drugoga dana nestane, tako da su svakodnevno primorani posao raditi iz pocetka.

Ronioci špekuliraju da kante vjerojatno micu osobe koje se bave djelatnošcu zabave na moru, iznajmljivanjem raznih plovila i ostalih "morskih radosti", no ovim putem apeliraju na eventualno neupucene osobe da ne diraju kante postavljene po moru i time olakšaju pripremu "Poreckog delfina".


Podijeli: Facebook Twiter