Moldavka priznala vezu sa Schettinom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šestog siječnja 2012. godine, tjedan dana prije kobnog nasukavanja na hridima ispred talijanskog otoka Gliglio, kruzer Costa Concordia obavio je prvi pozdrav otoku nakon što je kapetan broda Francesco Schettino udovoljio molbi člana posade Antonellu Tievoliju.

"Zamolio sam kapetana da prođemo bliže od uobičajenih pet milja od otoka, kapetan je naredio promjenu smjera i nakon bližeg polaza klimnuo glavom i rekao mi je da nije zadovoljan, da se može to obaviti i bliže", izjavio je sucima Antonello Tievoli tokom saslušanja svjedoka optužbe u procesu protiv kapetana Francesca Schettina.

Tjedan dana kasnije obavljen je novi pozdrav, ovog puta je brod brzinom od oko 15 čvorova usmjerio pramac prema otoku i dogodilo se što je poznato: kruzer je udario u hrid i sve je svršeno s 32 žrtve nesavjesne odluke kapetana Schettina.

Tokom jučerašnjeg saslušanja svjedoka pojavila se i mlada Moldavka, plesačica Domnica Cermotan, koja je sucima priznala da je imala ljubavnu vezu sa kapetanom Schettinom. Antonello Tievoli je svjedočio da je mlada Moldavka večerala s kapetanom u restoranu Milan i nakon deserta kapetan je nazočnima rekao: “Ajmo obaviti taj pozdrav otoku”.

"Ukrcala sam se na brod 13. siječnja 2012. godine bez karte jer kad si ljubavnica kapetana karta ti ne treba” izjavila je Domnica koja je važan svjedok optužbe s obzirom da je bila uz kapetana Schettina tokom cijele večeri. Domnica je dodala da je nakon sudara prekinula odnose sa Schettinom. (E. VELAN)

 


Podijeli: Facebook Twiter