MOL: Prodaja udjela u Ini je tek jedna od opcija

Ilustracija (T. KOCIJANČIĆ)
Ilustracija (T. KOCIJANČIĆ)

Mađarski MOL u četvrtak je, nakon što je hrvatska vlada zatražila da se ta naftna tvrtka izjasni namjerava li prodati svojih 49,1 posto udjela u Ini, za Reuters pojasnio kako je prodaja udjela "tek jedna od opcija" koje se razmatraju, prenosi iz Budimpešte mađarska novinska agencija MTI.

Hrvatska je vlada u četvrtak u priopćenju poručila kako mađarski MOL treba što prije nedvosmisleno reći ima li bezuvjetnu namjeru prodaje dionica koje drži u Ini. "S obzirom da je Uprava MOL-a istodobno ovlastila Odbor izvršnih direktora da započnu s pripremama za prodaju MOL-ovog udjela u Ini, Vlada Republike Hrvatske smatra da je za dobrobit Ine prijeko potrebno da MOL što prije nedvosmisleno iskaže ima li bezuvjetnu namjeru prodaje dionica koje drži u Ini", ističu iz vlade.

Hrvatska vlada u Ini ima 44,84 posto dionica, dok mađarski MOL ima 49,1 posto. MOL je prošlog petka objavio kako je ovlastio odbor izvršnih direktora da započnu s pripremama za prodaju MOL-ovog udjela u Ini nekoliko sati nakon što je završen drugi krug pregovora između vlade i MOL-a o međusobnim odnosima u Ini, a koji je potvrdio različita gledišta i razmimoilaženja dviju strana, posebice oko upravljanja Inom. (Hina/MTI)


Podijeli: Facebook Twiter