MOL podržava imenovanja ministara u NO Ine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Madarska tvrtka MOL bila bi zadovoljna imenovanjem dvojice hrvatskih ministara u Nadzorni odbor Ine jer oni imaju težinu i mogu donijeti promjene, rekao je u ponedjeljak izvor iz MOL-a u Budimpešti.

"To bi bilo odlicno", kazao je izvor koji je želio ostati neimenovan. Radi se o dvojici najjacih hrvatskih ministara cijim bi se clanstvom u Nadzornom odboru lakše vodili razgovori i donosile odluke, lakše postizao dogovor, a oni bi imali informacije iz prve ruke. Izvor je kazao i da je MOL apsolutno spreman na bilo koju vrstu razgovora s hrvatskom stranom.

Hrvatska je predložila imenovanje prvog potpredsjednika vlade i ministra gospodarstva Radimira Cacica i ministara financija Slavka Linica u Nadzorni odbor INA-e.

Bruxelles je u izvješcu o monitoringu iz travnja naveo kako su ta imenovanja izvor zabrinutosti ali nije a priori to iskljucio kao mogucnost vec je istaknuo kako se mora stvoriti ucinkovit sustav obrane da bi se sprijecio sukob interesa u takvim slucajevima.

Premijer Zoran Milanovic rekao je tada kako Hrvatska nece odustati od najavljenih imenovanja, a za to se ceka još jedna izmjena zakona o sprjecavanju sukoba interesa, a najavljene su i konzultacije s Bruxellesom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter