Moja ulica: Sreća je nekom majka, a nekom maćeha

Duel izvjesnog ishoda - David Stanojević (El Stil) i Saša ilić (TNT Malinska) (M. ANGELINI)
Duel izvjesnog ishoda - David Stanojević (El Stil) i Saša ilić (TNT Malinska) (M. ANGELINI)

Da je sreća varljiva, nekom majka, a nekom maćeha, mogli su se na svojoj koži uvjeriti i akteri 25. izdanja malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2013 - Suzuki Motortech".

Već po okončanju "plesa kuglica" dalo se naslutiti koje će se družine provesti kao bose po trnju, a koje će iskoristiti ono što im je podarila božica Fortuna i dogurati puno dalje nego što bi im to njihova kvaliteta, ruku na srce, omogućila.

Tako će jednog putnika za osminu finala dati ogled između Loborike i City caffea, a drugog onaj u kojem će snagu odmjeriti Kašćerga i Stari grad, ekipe koje su, osim igrača koji za njih nastupaju i nekolicine poklonika, rijetki vidjeli tako daleko.

Kako to izgleda kad te malo "pomazi" ždrijeb, na svojoj su koži osjetili i hakleri porečke Palestre. Solidna malonogometna družina u prva je dva kola imala lagan posao, nakon klinaca Ornatus keramike svladala je i nešto vremešniju ekipu Zauder filma te s ukupnom gol razlikom 14:0 izborila treće kolo u kojem ih čeka pravi test njihove kvalitete, dvoboj protiv Šijane.

Među miljenike sreće definitivno bi se mogla svrstati i Santa Domenica CB Veteran koja je lagano preskočila i drugu prepreku, Jimmy tours. Kad su krajem prvog dijela hakleri Jimmy Toursa poveli 2:1 malo je tko mogao naslutiti konačni rasplet, no čim su krenuli s centra igrači Santa Domenice stigli su do poravnanja, da bi potom u nastavku susreta do vrha napunili protivničku mrežu.

Prednjačio je Denis Nurkić, prvi igrač na ovogodišnjoj "Ulici" koji je na jednoj utakmici zabio pet golova te uz jedan koji je postigao u prvom kolu izbio na čelo liste strijelaca.

Kako to izgleda kad sve moraš sam izboriti, trebalo bi pitati haklere El Stila, ekipu koja je lani na "Ulici" osvojila treće mjesto. Već prvo kolo donijelo im je baljanske Prinčeve, a kad su njih preskočili, čekala ih je TNT Pizzeria Matteo Malinska, ekipa koja je 2009. godine slavila na ovom turniru. Bila je to čvrsta utakmica koju su "stilovci" riješili po već prokušanom receptu, s 1:0. Promijenilo se samo ime strijelca, jer je za Baljane koban bio Vlatko Maretić, dok je protiv TNT-a "eksplodirao" Alen Peršić.

Kao nagradu za prelazak još jedne zahtjevne prepreke, El Stil je u trećem kolu dobio ogled protiv rovinjskog Batela, a u prikrajku već čekaju i branitelji naslova, Orsera caffe Grosuplje Avto.

Sutra je jedini slobodan dan na turniru.

Rezultati drugog kola: Berekini 201 - Mali petak Pietas Julia 0:6, AS Višković Spartans - Socijalni problem 3:0, MNK Histria Oprtalj 2006 - Disco bar Zen 5:1, Palestra Poreč - Zauder film 4:0, Santa Domenica CB Veteran - Jimmy tours 9:2, TNT Pizzeria Matteo Malinska - El Stil 0:1. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter