Moja ulica puna akcije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ni treci dan 23. izdanja malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2011 - Suzuki Motortech" nije mogao razocarati one koji su odredeno vrijeme odlucili provesti promatrajuci zbivanja u Domu sportova "Mate Parlov". Bilo je tu svega, od atrakcija pravih majstora, poput haklera Park avenije '69 koji ipak na ovoj "Ulici" nece ostati samo na jednom tuširanju, do poteza onih koji su s loptom "na vi", ali to ih nije sprijecilo da ovom turniru udahnu djelic onoga po cemu je i postao poseban.

U skladu s tim, poprilicno zanimanje pobudila je utakmica izmedu poreckog Istradrva i ekipe slikovitog imena 100+. Ta se brojka, naravno, odnosila na broj njihovih kilograma, koji su se mogli i išcitati na ledima svakog pojedinca.

Medutim, kad je susret krenuo, vidjelo se da decki s troznamenkastom brojevima na dresovima svoje kilograme znaju nositi. Vidjelo se da znaju s loptom, a kad bi se povukli u obranu i stali u "živi zid", ni umješni Porecani ne bi u njemu uspjeli pronaci pukotinu. Za probiti taj impozantni bedem trebalo je iz rukava izvuci pravi potez, a za njega se pobrinuo Andrej Gržentic, inace golman poreckog Jadrana, koji je u desetoj minuti "rabonom", iskosa s više od deset metara zatresao mrežu. Kad je isti igrac polovicom nastavka u jednoj minuti još dvaput poentirao, cinilo se da su sve dileme riješene, no najprije Željko Fedetov (104), te na ulasku u posljednju minutu Dragan Tomic (147), pogocima su vratili susret u neizvjesnost. Išli su hakleri "sto plus" u tom trenutku i preko svojih granica, lijecnicka služba zbrinjavala je one najiscrpljenije, a probudili su se i gledatelji, no potpuni rezultatski preokret ipak je izostao.

Flegov hat-trick


Još se uzbudenja nisu ni stišala, a vec su stigla nova u ogledu porecke Vite Leve Elektrometala, pobjednika iz 2008. godine, i Novog naselja Pazin. S dva pogotka Davida Dujanica, Porecani su pocetkom nastavka vodili 2:0, no tad su Rojnic i Kalac u jednoj minuti vratili stvari na pocetak. Do kraja je ostalo još deset minuta, da bi onda na scenu stupio Edo Flego, najbolji igrac jubilarne 20. "Ulice", koji je najprije zabio iz slobodnog udarca, potom iz sedmerca, da bi "hat-trick" zakljucio golom iz igre. Premda u nezavidnoj situaciji, Pazinjani su se odbili predati, što im se vratilo u vidu golova koje su zabili Srdoc i Šuran. Na semaforu je u tom trenutku svijetlilo da se treba igrati još 23 sekunde, u napad je krenuo i golman Novog naselja, ali rezultat se više nije mijenjao i cetvrti nositelj je prošao u drugo kolo.
Od ekipa koje "pucaju" visoko, prvu prepreku preskocila je i Pizzeria Jupiter, osvajaci prve dvije obnovljene "Ulice" 2004. i 2005. godine, kao i Socijalni problem koji je u jednom od, barem na papiru, najjacih ogleda prvog kola, svladao Rivu Restoran Trošt. "Socijalce" je do pobjede vodio Marinko Fedotov, najbolji strijelac "Ulice" održane 2006. godine. Premda im više leži slobodna borba, ekipa In Cage, predvodena Zelgom Galešicem, pokazala je da se dobro snalazi i u igri u kojoj postoje odredena pravila te u gledalište preselila veterane Štinjana.

Aveniji ovacije


Dašak nekih prošlih, vecina koji su ih preživjela reci ce i ljepših vremena, vratio je ogled izmedu MNK Park Avenije '69 i Plavih lavova Konoba Danijela. Premda u prosjeku s 50 i ponekom godinom na plecima, hakleri družine koja je nastupila na svim dosadašnjim "Ulicama" nisu puno zaostajali za 30-ak godina mladim protivnicima. Manjak brzine i eksplozivnosti nadoknadivali su tehnikom i majstorskim potezima koje im ni zub vremena nije mogao umanjiti i prvi dio okoncan je bez pogodaka. Kad je šest minuta prije kraja Šiprak iz slobodnog udarca doveo "lavove" u vodstvo cinilo se da je prici kraj, no s time se nije složio Cukon koji je tri minute potom poravnao. Prišlo se tako izvodenju kaznenih udaraca, a tu je do izražaja došla rutina, jer su Rabar i Radulovic svoje sedmerce pretvorili u pogotke, dok je na drugoj strani Župaric pogodio precku, a udarac Gržine zastavio je Omic, za "standing ovation" 500-tinjak gledatelja.

Da su prava sportska družina Indio Signal Sistem još je jednom dokazao kad su izašli u susret haklerima TNT Pizzerije Matteo Malinska i pristali na promjenu termina. Tako se najzanimljiviji dvoboj prvoga kola, ogled ekipe koja je slavila na "Ulici" 2007. godine i one kojoj je to pošlo za nogom dvije godine kasnije, igrao u 9.20. Kad je susret napokon otpoceo, ponudio je ono što se i ocekivalo, tvrdu i neizvjesnu borbu u kojem je jedan pogodak odlucio pobjednika. Njega je zabio Buzurovic, cime je Indio prošao dalje, dok je treci nositelj preselio u gledalište. (Ivica CEROVAC, snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter