Moja ulica: Prinčevi svladali In cage

Dean Milošević, golman In cagea, zaustavio je Sašu Špiranca
Dean Milošević, golman In cagea, zaustavio je Sašu Špiranca

Ni 24. izdanje malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2012 - Suzuki Motortech" nije bilo lišeno onoga što prosinačku haklersku feštu u Puli čini drugačijom od sličnih manifestacija. Naime, "Ulica" je uvijek bila i bit će turnir na kojem će s istim guštom igrati majstori malog nogometa i oni koji imaju "dvije lijeve". Te se različitosti posebno primjećuju u prvim ogledima, dok se kostur turnira ne "isfiltrira", a jedan od takvih ogleda bio je i onaj u kojem su C.I. Jovanotti Prinčevi Bale svladali In cage. Kratko rečeno, stručnjaci za slobodnu borbu nisu se baš najbolje snašli u sportu koji se igra po drugim pravilima, odnosno u kojem postoje neka pravila.

- Da se igralo po našim pravilima, vjerujte da bi puno bolje prošli, no ovako nije išlo, priznao je i Zelg Galešić, koji se ove godine ograničio na savjete s klupe i to se osjetilo na igri koju je pružio In cage. - Stalno pokušavamo, premda smo svjesni da nismo baš uigrani, jer smo posljednji put igrali prije točno godinu dana, pa sramotimo sebe i cijelu obitelj do desetog koljena, no gušti su gušti.

Duga je tradicija nastupa Zelga i njegove ekipe na "Ulici", pamtimo ih po raznim imenima poput Malih letećih medvjedića, dok su se posljednjih godina ustalili kao In cage.

Zabranu malog nogometa svojim je pulenima nametnuo trener Istre 1961 Igor Pamić. Navrate "zeleno-žuti" do dvorane, pogledaju neku utakmicu, no premda se vidi da bi rado zaigrali, Paminjovi zahtjevi se poštuju. Neki od igrača su otišli toliko daleko da su "u civilu" sjeli na klupu, samo kako bi bili dijelom atmosfere na "Ulici". Takav je Ivan Zgrablić, koji je bio moralna podrška ekipi Markulin gradnja Busoler, koja je s 2:1 svladala H2O.

- Čekamo malo da se smire emocije i tenzije, pa ćemo onda otići do trenera i pitati ga za dopuštenje i mislim da neće biti problema. Bio bi nam to lakši trening da se ne opustimo tijekom stanke, naglasio je Zgrablić, koji brani naslov najboljeg igrača na "Ulici".

Pizzeria Jupiter klinci, lanjski finalist "Ulice", s dva gola Strineke i jednim Stepčića prošlaje u drugo kolo. Svoj nastup na 24. "Ulici" okončali su lanjski "rekorderi", ekipa Pietas Julije. Kad izgubiš utakmicu s 0:7 teško je reći da si dobro prošao, no nakon prošlogodišnjih 19 primljenih pogodaka ovaj doseg je za Pietas Juliji bio "puna šaka brade", što su potvrdile i njihove vjerne navijačice koje su ih bodrile tijekom svih 30 minuta u kojima su ih hakleri Alkoholnog oblaka stavljali na muke. Turnir je okončan i za labinsku Pizzeriju Napoli, koju su "priveli" Berekini. Riječ je o ekipi koju čini kombinacija svih vidova pulskih policijskih snaga, od prometne preko pomorske, pa sve do kriminalističke i specijalne, protiv koje labinski "picajoli" nisu imali previše šansi. (Ivica CEROVAC, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

SEMAFOR

Rezultati 1. kola: Kašćerga - Tulipani 4:1, MNK Limpress - MNK Stari sajam CB Champion 2:0, Auris - Tubus 0:6, No name - L2P Veli Vrh 7:6 - 7m (4:4), H2O - Markulin gradnja Busoler 0:2, C.I. Jovanotti Prinčevi Bale - In cage 4:1, Alkoholni oblak - Pietas Julia 7:0, Pizzeria Napoli Labin - 201 Berekini 1:5, Pizzeria Jupiter klinci - NK Raša veterani 3:0, Uljanik Orfej - DB Electronic 5:1


Podijeli: Facebook Twiter