Moja ulica: Otvaraju Geo i MNK Kempes

Ekipa 100+ na lanjskoj "Ulici" (M. ANGELINI)
Ekipa 100+ na lanjskoj "Ulici" (M. ANGELINI)

Susretom između ekipa Geo i MNK Kempes sutra u 17.30 sati u Domu sportova "Mate Parlov" u Puli započinje 24. izdanje malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2012 - Suzuki Motortech".

Prosinačka haklerska fešta ove je godine okupila 125 ekipa, što je treća "ulica" po brojnosti, nakon lanjske rekordne kad su nastupile 134 ekipe te one održane godinu dana ranije kad su se okupile dvije manje.

Toliki broj haklerskih družina primorao je organizatore turnira, SD Hakl, da predviđena tri produžena vikenda malo prošire te će se tako od narednih 17 dana tijekom njih 14 majstori malog nogometa nadmetati do "sitnih sati". A 23. prosinca će se, negdje iza 20 sati, saznati ime novog "heroja ulice".

Vikend koji je pred nama donijet će čak 37 susreta glavnog turnira. Prvog dana na parket će istrčati hakleri porečke Vita Leve Elektrometal, pobjednici 2008. i finalisti tri godine ranije, koji su za protivnika u prvom kolu dobili Garti Sails. Od zvučnijih imena, sutra će zaigrati Santos, ekipa koja je u posljednja tri izdanja "Ulice" dvaput imala najboljeg strijelca turnira, Amera Reku 2009. godine i Vilija Šafradina lani, ali dalje od četvrtfinala nije uspjela doći. Predstavit će se i Caffeterija, ekipa koja je 2009. godine, tek nakon sedmeraca, poražena u četvrtfinalu od kasnijih pobjednika TNT Pizzerije Matteo Malinska. Ljubitelji malog nogometa koji sutra navrate do Doma sportova moći će na djelu vidjeti i jednu od dvije ekipe koje dolaze izvan Hrvatske, Kraljevu Sutjesku, kojoj će se suprotstaviti Poštari, družina koja u pravilu ima jedne od najvjernijih navijača na "Ulici".

U subotu će parket dvorane biti na velikom iskušenju, jer će nastupiti ekipa 100+, čiji su igrači na prošloj "Ulici" izazvali veliku pažnju, zlobnici bi rekli debljinom. Najtežoj ekipi na turniru probat će se suprotstaviti ekipa Durana kojoj neće biti nimalo lako, kao ni dan kasnije baljanskim Prinčevima koji će za protivnike imati majstore slobodne borbe okupljene u ekipi In cage. Nedjelja će donijeti dvoboj u kojem će lanjski finalisti Pizzeria Jupiter klinci prošlogodišnje visine pokušati doseći preskakanjem veterana NK Raše. U kvartovskom dvoboju sučelit će se Punta i Kaštanjer, dok bi poslastica cijelog vikenda trebao biti ogled između Indio Signal Sistema, pobjednika "Ulice" 2007. godine i Malog petka Pietas Julija, četvrtfinaliste dvije godine kasnije. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter