Moja ulica: Oštar susret Starog grada i Svetvinčenta

Aleksandar Kostić triput je svladao Darvina Žufića (D. ŠTIFANIĆ)
Aleksandar Kostić triput je svladao Darvina Žufića (D. ŠTIFANIĆ)

Nakon jednog slobodnog dana, nastavljena su uzbuđenja na 24. izdanju malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2012 - Suzuki Motortech".

Natjecanje je otvorio susret u kojem je Stari grad svladao DVD Svetvinčenat. Ako nije bio najkvalitetniji, bio je to svakako ogled koji bi mogao ponijeti titulu najnervoznijeg, barem na dosadašnjem tijeku turnira. Igrači obje ekipe išli su često "u meso" pa je fizioterapeut radio prekovremeno, a ni suci nisu bili pošteđeni verbalnih napada. Stekao bi se dojam da se radilo o rezultatski neizvjesnom dvoboju pa otud i nervoza, no bilo je sasvim suprotno, jer se Stari grad odvojio na "ugodnih" 5:1 i sve što su "pompjeri" uspjeli napraviti bilo je da pred kraj ublaže poraz.

Ako im to može biti nekakva utjeha za rano preseljenje s parketa u gledalište, njihov drugi gol na susretu, koji je postigao Marko Puh, bio je 200. na 24. "Ulici".

Uslijedio je ogled između Elektroimpexa, ekipe koja je lani osvojila četvrto mjesto, i Lišjere kod Koste, prošlogodišnjih četvrtfinalista. Na papiru prava poslastica, no u stvarnosti se ipak očekivao ogled neravnopravnih protivnika. Vjerojatno su slično mislili i hakleri Elektroimpexa, koji su u prvom dijelu "umirali u ljepoti" i u nekoliko navrata željeli s loptom ušetati u protivnički gol.

Ušlo se tako u završnicu s minimalnih 1:0, no onda je na naplatu došla nešto oštrija igra Lišjere i Milivoj Simeunović je dva deseterca pretvorio u dva gola za konačnih 3:0.

Kao i na lanjskoj "Ulici", i danas je gol Elektroimpexa čuvao Robert Lisjak, golman Rijeke, jedan od rijetkih profesionalaca u velikom nogometu koji će pohoditi turnir, naravno ako Igor Pamić ne promijeni mišljenje i svojim pulenima dopusti hakl.

- Trener Scoria dopustio nam je jedan turnir za vrijeme zimske stanke, bez obzira koliko on traje, što je njegova uobičajena praksa, potvrdio je Lisjak da na "Ulici" igra s dopuštenjem.

- Lani smo stigli do polufinala nakon čega u završnici nismo imali previše sreće. Voljeli bismo i ove godine dogurati što dalje, no nismo si postavili nikakve ciljeve, dok ide, ide. Tek smo se danas okupili, a usto ni ne igramo previše zajedno, i možda je to razlog što smo se malo mučili. Možda smo i malo podcijenili protivnika, no jednostavno nas nije išla realizacija u prvom dijelu, kad smo promašili desetak izglednih prilika, rekao je Lisjak. (I. CEROVAC)

Rezultati: DVD Svetvinčenat - Stari grad 3:5, Elektroimpex - Lišjera kod Koste 3:0, Auto Grosuplje - Elektro Percan I 1:0.


Podijeli: Facebook Twiter