Moja ulica: Nogometaši igraju, košarkaši slušaju

Socijalni problem (plavi) - Čago Čminj (Danilo MEMEDOVIĆ)
Socijalni problem (plavi) - Čago Čminj (Danilo MEMEDOVIĆ)

Nastavljena su uzbuđenja na malonogometnom turniru "Moja ulica, moja ekipa 2013 – Suzuki motortech". Na najvećoj haklerskoj fešti u Hrvatskoj koja je u godini kad slavi trostruki jubilej – 35. godina od osnutka, 25. izdanje i 10. turnir nakon njegovog obnavljanja, okupila 125 ekipa, još uvijek su na rasporedu susreti prvog kola.

Uzbuđenja ne nedostaje, posjećenost je više nego dobra, a na parketu Doma sportova "Mate Parlov" izmjenjuje se prekaljeni hakleri s akterima kojima nogomet nije nužno glavni sport kojim se bave. Pokazali su se tako već na djelu judaši, hrvači, rukometaši, pa je red bio da zaigra i poneki košarkaš. Prvi kojeg smo imali priliku uživo vidjeti, što ne znači da ih na 25. "Ulici" nije bilo i prijašnjih dana, ali su nam promakli, je Vanja Perdija.

Košarkaš Pule 1981 bio je dio ekipe Disco bara Zen koja je u srazu s Alkoholnim oblakom brzo došla u rezultatski zaostatak, no onda je na scenu stupio Goran Rudan koji je s četiri gola trasirao "zenovcima" put u drugo kolo. Rudan je tek drugi igrač na ovogodišnjem turniru koji se četiri puta upisao u strijelce, prvi je bio Edo Flego, najbolji igrač "Ulice" 2008. godine na kojoj je slavila njegova Vita leva Elektrometal.

Perdiji ni nastup na "Ulici" nije nepoznanica, jer mu je utakmica protiv Alkoholnog oblaka bila treća koju je odigrao na ovom turniru.

Nakon susreta koji je donio kvalitetu, ali je ipak bio lišen uzbuđenja u samoj završnici, uslijedio je jedan koji je zadovoljio oba segmenta, dvoboj između Socijalnog problema i žminjskog Čaga. Poveli su Žminjci s 1:0, imali potom u nastavku i 2:1, da bi nakon dva gola "socijalaca" uspjeli smoći snage da poravnaju. No, kad se ukazao Arnej Jusić i zabio za 4:3, povratka više nije bilo i Socijalni problem, kojem je najveći uspjeh na "Ulici" četvrtfinale iz 2007. godine, izvukao je vizu za drugo kolo. (Ivica CEROVAC; snimio D. MEMEDOVIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.

Semafor

Rezultati prvog kola: Corso Gelateria - Batel 2:6, MNK Veruda – Indio Signal sistem 1:0, Loborika – 100+ 100- 4:3 – 7m (0:0), Alkoholni oblak - Disco bar Zen 1:4, Socijalni problem - Čago Žminj 4:3, MNK Kempes - Poštar Pula (20.40).


Podijeli: Facebook Twiter