Moja ulica, moja ekipa: Život u kombiju i dvoranama


U subotu su na 24. izdanju malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2012 - Suzuki Motortech" jedna za drugom na parket Doma sportova "Mate Parlov" izašle dvije glavne šijanske uzdanice i obje puno ranije od očekivanja preselile u gledalište.

Najprije su turnir okončali AS Višković Spartansi, trećeplasirana ekipa lanjskog turnira, a potom je istu sudbinu doživjela MNK Šijana, osvajač drugog (2008.), trećeg (2005.) i četvrtog mjesta (2009.) na obnovljenoj "Ulici".

Kako je današnji raspored nudio nastup Pizzerije Jupiter i potom njihove druge ekipe, dalo se pomisliti da će se subotnji scenarij preslikati i na nedjelju, no to se nije dogodilo.

"Starci", pobjednici "Ulice" 2004. i 2005. godine lako su se obračunali s porečkom Palestrom, a njihov su primjer slijedili i "klinci", lanjski finalisti koji su u gledalište otpremili San Martino.

- Jednostavno, mi nismo Šijana - razriješio je u startu sve dileme Tomislav Markulin, "alfa i omega" Pizzerije Jupiter čije obje ekipe na "Ulici" nastupaju poprilično oslabljene.

- Fale nam dečki s velikog nogometa, ali što ćemo. Grpcu prvenstvo u Belgiji završava tek 27. prosinca, Prelčec i Zgrablić ne smiju igrati, Budicin također, premda moram priznati da mi ta zabrana hakla stvarno nije previše jasna.

No, i bez njih "picajoli" na 24. "Ulici" guraju više nego dobro i ako nastave u tom ritmu, mogli bi dogurati daleko, možda i do međusobnog finala.

Gušti su gušti, no ritam u koji su ušli "jupiterovci" nije lako izdržati, svjestan je toga i Markulin.

- Prošle zime odigrali smo četiri turnira, od kojih smo osvojili dva, dok smo na "Ulici" izgubili u finalu, a sad nas uz ova tri u siječnju čeka i nastup u Opatiji gdje branimo naslov - istaknuo je Markulin. - Nije to lako izdržati. U suboti navečer igrali smo "Kutiju", dobili i potom prespavali u Zagrebu, ujutro prošli još jedno kolo i onda sjeli u kombi i pravac Pula. Ovdje smo dobili obje utakmice i onda odmah otišli u Novigrad, ispada da živimo u kombiju i dvoranama.

Od favorita za visok plasman prolazak u treće kolo izborili su Elektroimpex i El stil SFC. Elektroimpex, četvrta ekipa lanjske "Ulice", za ulazak među 32 ekipe svladala je tek nakon izvođenja sedmeraca Socijalni problem, dok je SFC, četvrtfinalist iz 2012. i 2010. godine, golovima Šafradina i Peršića nadjačao CB Piccolo koji je među posljednjih osam na "Ulici" bio 2011. godine.

Treće kolo donosi im ogled protiv iskusnika okupljenih u MNK Harlem, koji su s 3:0 svladali MNK Tupljak, a nakon što su s 1:0 svladali pulske Rome, Vodnjanci će ulazak u "sweet sixteen" tražiti protiv zasad više nego dobrog Greena. (Ivica CEROVAC, Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Vidikovac ispustio branitelje naslova

Premda konačnih 6:2 kojim je MNK Histria Oprtalj ADT svladala MNK Flamengo Vidikovac sugerira laganu šetnju branitelja naslova, događaji na parketu sugerirali su nešto potpuno drugo. Hakleri s Vidikovca poveli su 1:0, da bi potom njihov golman obranio sedmerac, ali lopta se nesrećom odbila Oprtaljcima koji su uspjeli poravnati. To nije omelo igrače Flamenga koji su, uz bučnu podršku iz gledališta, ponovno poveli i usto deset sekundi prije kraja prvog dijela imali deseterac. Međutim, nisu ga uspjeli realizirati i, kako to obično biva, u nastavku su "nestali s parketa", što su Oprtaljci znali kazniti s pet uzastopnih pogodaka.

SEMAFOR

Rezultati 2. kola: Elektroimpex - Socijalni problem 4:2 – 7m (1:1), El stil SFC - CB Piccolo 2:0, No name - Istra 1998 7:2, Markulin gradnja Busoler - MFC Chweger 1:0, Magulica - Fanaticos 2:3-7m (1:1), Tubus - Havana 1:0, Vodnjan - Romi Pula 1:0, Riva Restoran Trošt - Višnjan 1:3, Pizzeria Jupiter - Palestra Poreč 3:0, San Martino Martinski - Pizzeria Jupiter klinci 2:6, MNK Histria Oprtalj ADT - MNK Flamengo Vidikovac 6:2, MNK Harlem - MNK Tupljak 3:0.


Podijeli: Facebook Twiter