Moja ulica, moja ekipa: Tubus razgradio male "brodograditelje"

Marin Puljić i golman Igor Ridžić (Magulica) spriječili Marina Puljića (Ruvignisi) da postigne pogodak
Marin Puljić i golman Igor Ridžić (Magulica) spriječili Marina Puljića (Ruvignisi) da postigne pogodak

Okončano je prvo kolo na pulskom malonogometnom turniru "Moja ulica, moja ekipa 2015 - Suzuki Motortech". Jučerašnji, šesti natjecateljski dan, otvorio je sraz generacija, susret između jednog od zaštitnih znakova "Ulice" Tubusa i NK Uljanik II, ekipe koju čine kadeti pulskog kluba. Fizička sprema bila je na strani malih "brodograditelja", JMBG i svi problemi koji prate taj niz brojki također su vodu prebacivali na njihov mlin, ali iskustvo i nogometno znanje koje ni godine nisu uspjele potisnuti pokazali su se kao popriličan uteg na vagi i hakleri Tubusa su s laganih 4:0 izborili prolazak u drugo kolo.

- Malo smo se mučili, dečki su mladi i puno trče, ali ipak smo mi na okupu već više od 20 godina i to iskustvo je došlo do izražaja, poneka presječena lopta u pravo vrijeme, dva brza pogotka i poslije je sve bilo lakše - rekao je Samir Bradarić, s 48 na plećima najstariji član Tubusa koji nam je otkrio i njihov pobjednički recept. - Dvojica sidraša koji znaju igrati nogomet, jedan naprijed i jedan nazad i oni drže sve, a između njih trojica koji također znaju igrati, ali usto mogu i potrčati.

Kad ovoj petorci pridodamo i golmana, dobijemo kompletni Tubus, jer je njihova klupa za rezervne igrač jučer zjapila prazna. Samim tim, nije ni čudno da je najveći, zapravo jedini protest s njihove strane bio usmjeren prema zapisničkom stolu, a razlog je ležao u činjenici što je, po njihovom mišljenju, pauza između dva poluvremena trajala - prekratko.

- Skupimo se s vremena na vrijeme, igramo što igramo i nekad ostanemo bez snage, to je normalno, no mi smo ovdje prvenstveno iz zabave i ljubavi prema nogometu i dok god nas noge budu služile, igrat ćemo. Inače smo poznati kao ekipa koja na svakom turniru nastupa sa šest-sedam igrača, pa ni "Ulica" nije iznimka, klapa smo i tako guramo. Kad nekog dovedeš sa strane uvijek je pitanje kako će se taj uklopiti, ovako igramo mi staro društvo, poslije odemo nešto pojesti i popiti i to je po meni najbolje rješenje - istaknuo je Bradarić, kojeg zajedno sa suigračima u subotu očekuje ogled drugog kola. - Iskreno, nemamo pojma protiv koga igramo i nije nam niti bitno. Dosta nam je da znamo satnicu i vidimo se u subotu, s tim da ćemo tada imati i jednu rezervu.

I druga jučerašnja utakmica donijela je jednosmjernu ulicu kojoj se Santa Domenica "petardom" u mreži Levantea, pulskog a ne španjolskog, odvezla u sljedeći krug, a onda su napokon stigla toliko iščekivana uzbuđenja koja je donio sraz Magulice i Ruvignisa. Vodili su hakleri Magulice 1:0 i 2:1, ali kad su na otvaranju drugog dijela njihovi protivnici ekspresno izjednačili i nedugo zatim prešli u vodstvo, činilo se da će mladi Rovinježi ispratiti u gledalište svoje puno iskusnije protivnike. No, s takvim scenarijem nije se složio Dragan Tomić koji je donio novo, treće poravnanje, a onda se ukazao Darko Jurić koji je s dva pogotka pogurao Magulicu u drugo kolo. (Ivica CEROVAC, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

REZULTATI

Tubus - NK Uljanik II 4:0 (Fabris 2, Červar, Zaimović), Santa Domenica CB Veteran - Levante Pula 5:0 (R. Černjul 2, Golja, Načinović, Dž. Džemailji ag), Magulica - Ruvignisi 5:3 Jurić 2, Puljić, Milatović, Tomić/ Tonkić, Gjurchinoski, Milošević), FC Tango Šojić Design caffe - Porto 5:1 (Dobrić 3, Miletić, Munjas/ Hamzić), Varioci - Kamenjak United 3:0 (Peteh, Modrušan, Hekić), Elektro Percan - Cesta d.o.o. Pula 4:1 (Percan 2, Balde 2 /Gašprotić), MNK Noćne ptice - Medvid 5:1 (Jakus 3, Rabar, Šterpin/ Gržinić).


Podijeli: Facebook Twiter